dimecres, 3 de setembre del 2008

Safecracker

Faré una mica de Luke i us parlaré d'un joc d'ordinador. No és un joc de violència ni d'esports, ben el contrari: és la mar de tranquil. Es tracta del "Safecracker: el desafío definitivo" i va sortir a la venda el 2006. És la seqüela d'un altre joc ("Safecracker" a seques) que va aparèixer fa forces anys i un mestre el va poder adquirir gratuïtament o a un mòdic preu juntament amb un diari nacional. El "Safecracker" a seques no funciona gaire correctament als ordinadors actuals, però si algú ho vol provar...

El que sí que rutlla és la versió moderna. Es tracta d'anar per una casa obrint portes i caixes fortes fins a arribar a un objectiu final: un testament que va deixar escrit un milionari. N'hi ha moltes i són molt diverses; algunes de molt senzilles i d'altres molt complexes. Són força entretingudes tot i que a vegades poden ser desesperants. Puzzles, circuits elèctrics, codis, combinacions... Tot una sèrie de proves aptes per a aquells que els hi agrada trencar-se el cap i resoldre enigmes. Es pot trobar la guia del joc per Internet, amb força facilitat. En principi no és imprescindible però és quasi impossible resoldre totes les caixes fortes sense ajuda. Sobretot, per a aquells que ho intentin: molta paciència!

2 comentaris:

Luke ha dit...

Vaig estar jugant uns dies al joc aquest i a vegades arriba a ser desesperant, no et donen quasi pistes i moltes caixes i portes les has d'endevinar com obrir tu. Em sembla que vaig arribar al segon pis i poc més vaig fer. Això si vols córrer el joc antic en Windows XP o Windows Vista pots fer servir l'VMWare o la Maquina Virtual i instal·lar un windows 98 i executar el joc des d'allà.

Jansy ha dit...

Luke, ja veus! A vegades costa molt i, com dius, no et dóna cap tipus de pista!

No vaig tenir cap dificultat amb l'XP. El problema que vaig tenir amb el joc antic és que se'm veia superpetit...