dilluns, 22 de setembre del 2008

Pel·lícules que vénen (2)

Podríem dir que al setembre s'inicia la cursa pels Oscar. Comencen a aparèixer els noms i títols que optaran als Oscar. Com sempre, les més favorites s'estrenen just abans dels Oscar; aquí arriben amb un mes de retard aproximadament (si són films americans, és clar). Així doncs, després d'arribar Vicky Cristina Barcelona, i tal com vaig fer a l'abril, confecciono una llista de les pel·lícules que s'estrenaran pròximament, ja sigui per qualitat com per gust del públic general:

Quemar después de leer (estrena el 10 d'octubre): Dirigida per Ethan & Joel Coen (No es país para viejos). Amb George Clooney, Brad Pitt, John Malkovich i Tilda Swinton. Comèdia. Un agent de la CIA escriu un llibre i perd el disc on el guarda. Més info aquí. Tràiler en castellà:


Red de mentiras (estrena el 7 de novembre): Dirigida per Ridley Scott (el director de Blade Runner i Gladiator). Amb Leonardo DiCaprio i Russell Crowe. És un drama policíac amb terroristes. Més info aquí. Tràiler en castellà:


Quantum of Solace (estrena el 21 de novembre): Una nova entrega de l'agent 007, James Bond (encarnat per Daniel Craig). Després de l'èxit de Casino Royal, la 22a pel·lícula de l'agent és molt esperada pel públic. Més info aquí. Tràiler en castellà:


El intercambio (s'estrena el 19 de desembre): Dirida per Clint Eastwood (Million Dollar Baby, Mystic River). Amb Angelina Jolie i John Malkovich. Drama. Anys 20, explica la història d'una dona a qui li segreten el fill i el recupera, però sospita que no és el seu fill i aleshores s'ha d'enfrontar a la corrupció de la policia. Més info aquí. Tràiler en castellà:


Australia (s'estrena el 25 de desembre): Dirigida per Baz Luhrmann (el director de Moulin Rouge). Amb Nicole Kidman i Hugh Jackman. Drama. Ambientada en els anys 30. Més info aquí. Tràiler en castellà:


El curioso caso de Benjamin Button (s'estrena el 6 de febrer de 2009): Dirigida per David Fincher (Seven). Amb Brad Pitt, Cate Blanchett i Tilda Swinton. Drama fantàstic. Un home de 50 anys comença a fer anys enrere, fent-se cada cop més jove, i tot li va bé fins que s'enamora d'una dona de 30. Més info aquí. Tràiler en castellà:


Revolutionary Road (s'estrena el 30 de gener de 2009): Dirigida per Sam Mendes (American Beauty, Camino a la perdición). Amb Leonardo DiCaprio i Kate Winslet (sí, sí, primer cop des de Titanic). Drama. Una parella dels anys 50 amb dos fills tenen un dilema entre els seus desijtos i els dels demés. Més info aquí. Tràiler en anglès:


Mi nombre es Harvey Milk (s'estrena el 6 de febrer): Dirigida per Gus Van Sant. Amb Sean Penn, Emile Hirsch, Josh Brolin. Drama. Basada en la història real de Harvey Milk, el primer polític obertament homosexual en ser escollit per un càrrec públic (durant el 1977). L'any següent va ser assassinat. Més info aquí. Tràiler en anglès:


The road (principis 2009). Amb Viggo Mortensen, Charlize Theron. Thriller. Després d'una explosió nuclear un pare viatge amb el seu fill per a portar-lo a un lloc segur. Més info aquí.

The reader (principis 2009). Amb Kate Winslet. Drama romàntic. Un home recorda els seus afers amorosos secrets d'abans de la Segona Guerra Mundial. Més info aquí.

The soloist (06/03/2009). Dirigida per Joe Wright (Expiación). Amb Jamie Foxx. Drama. Un periodista coneix a un músic, que havia estat un prodigi però ara toca al carrer, i l'ajuda a recuperar la seva vida. D'aquí en surt una amistat que canviarà les seves vides. Més info aquí. Tràiler en anglès:


Slumdog Millionaire (sense data). Comèdia dramàtica. Un orfe de l'Índia participa al "Quieres ser milionario?" fins a arribar a l'última pregunta. Com que un pobre no pot tenir tants coneixements, l'acusen de fer trampa i l'arresten. Per a demostrar que sabia les respostes es veu obligat a explicar la seva vida, que viu desventures en les que aprèn cadascuna de les dades que li han ajudat a encertar les preguntes. Més info aquí.

Altres pel·lícules que vénen però que ja en parlaré més endavant (o no) són: Happy. Un cuento sobre la felicidad (10/10/2008), Bolt (05/12/2008), La duda (30/01/2009), El desafío: Frost contra Nixon (13/02/2009), Gran Torino (20/02/2009) Resistencia (sense data), The Wrestler (sense data).

2 comentaris:

Laia ha dit...

No sóc gaire de cine, però els Òscar són una mica com les Olimpiades: t'ho mires, consultes a veure qui ha guanyat... sempre hi ha la curiositat de saber el què!

per cert, el drac és... genial! jo el faré!!!

Jansy ha dit...

Laia, els Oscar són un aparador del cine, però no sempre representen els desitjos del públic. Més endavant posaré uns exemples.

Ah! I no esperava menys d'una papiroflèxica com tu! :)