dimecres, 24 de setembre del 2008

3 de 8 aixecat per sota

Nom complet: 3 de 8 aixecat per sota
Nom abreviat: 3de8ps, 3de8s, 3de8xs
Valor al Concurs: 935 punts carregat, 1122 punts descarregat
Primer intent: CVXV, Valls, 10/09/1994
Primer carregat: -
Primer descarregat: CVXV, Vila-rodona, 07/11/1999
Carregat: 4 ocasions
Descarregat: 5 ocasions
Colles que l'han intentat: Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Barcelona, Minyons de Terrassa.

El 3de8ps és d'aquells castells que es veuen molt pocs cops, encara que sigui un dels gamma extra més poc valorats. Tot i això, és un castell molt difícil, i això ho indica el nombre de colles que l'ha intentat (tres) i el nombre de colles que l'ha carregat o descarregat (una). Aquesta única colla és la Colla Vella dels Xiquets de Valls. La diferència entre el 3de8ps i el 3de7ps és molt notable i hi ha un pas de gegant. La clau del castell és que sigui molt lleuger, que les aixecades siguin ben sincronitzades, que els membres del tronc tinguin molt equilibri i, per últim, que l'última aixecada sigui realitzada correctament (el pas més difícil). Per a descarregar-lo, la clau és parar bé el castell quan es fa l'aleta, aleshores el castell es converteix en un 3de8, fàcilment defensable. També cal destacar que per a fer-lo no cal molta gent.


Només he pogut trobar aquest vídeo amb música poc encertada (no entenc perquè hi posen música, li treuen 3/4 parts de la gràcia). Els demés vídeos són d'intents.

4 comentaris:

Farbalà ha dit...

Ei! Ja sabia jo que el posaries!!! :)

La veritat és que la música ho destrossa força, també he de dir que tot i així no he pogut evitar que els pèls se'm posin de punta.

Però he de confessar que he parat el video en el moment on fan l'última aixecada... Per què? Doncs molt senzill, m'agrada tant aquest castell que el vull veure en directe, no vull veure en un video el que gairebé veig el Sant Fèlix passat (de l'any passat).

Però he de dir que en la última aixecada sempre pugen molt desiguals i que el castell es deforma molt... Però si així i tot el descarreguen, tinc confiança en poder-ho veure amb els meus propis ulls i en vivo y en directo!!!

Laia ha dit...

ja que heu avisat, he mirat el vídeo mut :P Ostres, però realment jo amb els que s'aixequen per sota quedo molt parada, sembla màgia que es pugui aixecar un castell així... quin equilibri! I l'enxaneta menjant xiclet, pot ser?

Dan ha dit...

Je je. Els castells aixecats per sota m'encanten. Quan ets dels que estan treballant a la pinya, aquests són els que sents que participés més per aixecar-los.

Jansy ha dit...

Dafne, el 3de8ps és un castell d'aquells que sempre saps que seran emocionants. Ara, si el vols veure en directe, hauras de tenir paciència perquè no es veu gaires cops!

Laia, sí que sembla màgia, sí. Però no els hi diguis als qui aixequen al castell... L'enxaneta no sé si menja xiclet, però actualment això les colles ho tenen força controlat, i la seguretat és el primer, a no ser que qui mengi xiclet tingui ús de raó.

Dan, tens raó, en els castells aixecats per sota, la pinya té molta més importància (quina feinada que fan!). Ara, es necessita molt d'assaig, coordinació i.... molta força!