dimarts, 23 de setembre del 2008

9 de 8

Nom complet: 9 de 8
Nom abreviat: 9de8
Valor al Concurs: 891 punts carregat, 1069 punts descarregat
Primer intent: CVXV, Reus, 07/10/2001
Primer carregat: -
Primer descarregat: CVXV, Reus, 07/10/2001
Carregat: 0 ocasions
Descarregat: 2 ocasions
Colles que l'han intentat: Colla Vella dels Xiquets de Valls

El 9 de 8 és el castell de gamma extra de menys valor. El 9 és un castell força peculiar; podríem dir que són 3 castells en un de sol, ja que és una estructura de 3 amb una torre agafada de cada rengle d'aquest 3. D'aquesta forma es generen 3 poms de dalt i d'aquí en ve la polèmica del castell: es pot realitzar amb 1 enxaneta o amb 3. La Vella ha estat l'única colla que ha intentat aquest castell, en dues ocasions, amb èxit en ambdues. Però ho va fer amb 3 enxanetes (això augmenta la rapidesa del castell i, per tant, hi ha més probabilitat que no caigui). Fins fa poc, el Concurs només acceptava que es realitzés amb un sol enxaneta.

El 9 de 8, on es poden apreciar els 3 enxanetes.

4 comentaris:

Farbalà ha dit...

Realment és un castell força curiòs però per a mi, no guanya al 3d8 per sota!!!

Laia ha dit...

ossstres aquest no l'havia sentit mai! Com duis no és dels més difícils (bé, m'ho corrobores tu, que hi entens més :P), perquè contra "menys gent per pis" (ai, no sé dir-ho d'una altra manera) més inestabilitat no? Mira que bé, amb aquest recull de gammes extres ens en farem uns experts tots!

Luke ha dit...

Tu nen no pares d'escriure no? Estàs fet un màquina. Estic pensant si aquest el vam veure en algun concurs o si me n'has parlat algun cop! Això si a mi el que m'agrada més és el 3 de 10 amb folre i manilles! És un clàssic!

Jansy ha dit...

Dafne, cert, el 3de8ps és més difícil i més espectacular que el 9de8.

Laia, aquest és un dels menys habituals; mira que n'he vist de castells, però aquest no l'he vist mai. Això que dius de la gent per pis és una mica complexe. Et diré que l'estructura més inestable és el 2 (a banda del pilar, és clar) i que el més estable és el 4 (ja faré un post d'aquí unes quantes setmanes sobre això). Ah, i si aprens alguna coseta em donaré per molt satisfet!

Luke, estic dopat. No, la veritat és que a vegades em dóna per escriure i tinc posts preparats o en preparació. El 3de10fm és el més impressionant, però d'aquest en parlaré més endavant!