diumenge, 28 de setembre del 2008

4 de 9 amb folre i agulla

Nom complet: 4 de 9 amb folre i agulla
Nom abreviat: 4de9fa
Valor al Concurs: 1568 punts carregat, 1882 punts descarregat
Primer intent: Castellers de Vilafranca, Vilafranca, 01/11/1995
Primer carregat: Castellers de Vilafranca, Vilafranca, 01/11/1995
Primer descarregat: C. de Vilafranca, Vilafranca, 01/11/1996
Carregat: 15 ocasions
Descarregat: 21 ocasions
Colles que l'han intentat: Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca, Minyons de Terrassa

El 4de9fa és un invent dels Castellers de Vilafranca. Ells el van pensar, el van intentar, el van carregar i el van descarregar. Han estat els màxims dominadors del castells. Els vilafranquins són els que més n'han aconseguit (19d, 4c), per davant de la Vella (2d, 5c) i dels Minyons (6c). La clau del castell rau en la feina del folre que, a banda de sostenir un 4 més obert de l'habitual han defer un canvi de posicions al quedar el pilar sol. També cal dominar el pilar completament per a poder descarregar-lo. Crec que és dels castells més estimats pels aficionats, de fet, és el meu preferit. Només cal veure'l per a saber el perquè.



Un 4de9fa descarregat pels Castellers de Vilafranca a Sitges.
PD: no feu cas del títol del vídeo.

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Un dels més admirats pel públic, i segurament dels més putes pels nuclis i la soca.

Jansy ha dit...

Xexu, jo estic al cantó de l'admiració... és un castell perfecte! Però, de moment, no m'hi trobaran pas sota seu... :)

Laia ha dit...

Ufff no sabia ni que existia aquest! Déu n'hi do! El que no sé és quin criteri es fa servir per calcular la "dificultat" d'un castell, perquè crec que el 3de10fm existeix, oi? jo si més no crec que n'he vist un en directe dels Mniyons... I aquest sembla més difícil! Vull dir que l'altre té un pis més però aquest... uff, no sé, amb l'agulla i el folre que ha de canviar i tot...! Ai, m'embolico! Bé, que aquest és espectacular!

Jansy ha dit...

Laia, déu n'hi do els maldecaps que ha donat (i dóna) el fet d'ordenar els castells per dificultat. La veritat és que és molt difícil saber si un 4de9fa és més difícil que un 5de9f. Cada colla diu el que vol (o el que li convé) i s'ha arribat a un acord, tot i que de tant en tant hi ha canvis. I sí que pot ser que hagis vist un 3de10fm dels Minyons, tot i que, si és així, vas ser una afortunada!