dijous, 25 de setembre del 2008

2 de 9 amb folre i manilles

Nom complet: 2 (o torre) de 9 amb folre i manilles
Nom abreviat: 2de9fm, tde9fm
Valor al Concurs: 980 punts carregat, 1176 punts descarregat
Primer intent: Castellers de Vilafranca, Vilafranca, 01/11/1989
Primer carregat: Minyons de Terrrassa, Terrassa, 21/11/1993
Primer descarregat: CVXV, Valls, 23/10/1994
Carregat: 25 ocasions
Descarregat: 68 ocasions
Colles que l'han intentat: Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca, Minyons de Terrassa, Colla Joves Xiquets de Valls

El 2de9fm és el castell més habitual dels castells de gamma extra. Al cap i a la fi, el castell no és "res més" que un 2 de 7 (moltes colles el fan) elevat dos pisos. La dificultat d'aquest gamma extra rau en lligar bé la soca amb el tronc, i això s'aconsegueix amb experiència. Els Castellers de Vilafranca són els que n'han aconseguit més (43d, 6c), per davant dels Minyons de Terrassa (21d, 13c), de la Colla Vella Xiquets de Valls (3d, 2c) i de la Colla Joves Xiquets de Valls (1d, 4c). El 2de9fm va ser el primer gamma extra que es va coronar durant el segle XX, així com el primer castell emmanillat.


El vídeo es veu fatal, però no us el perdeu: fa posar la pell de gallina! Tot just el primer 2 de 9 amb folre i manilles descarregat pels Castellers de Vilafranca. Per cert, m'encantava la pantalla partida!

3 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

fa posar la carn de gallina

Laia ha dit...

Ufff déu n'hi do!!! Que ràpid que va la canalla també! per cert, hi ha algun dels castells actuals amb folre i manilles que s'hagi intentat fer sense manilles? O bé els castells "són així i punt"? Bé, és una pregunta tonta, però m'ha passat pel cap...

Jansy ha dit...

Jesús, i tant, ara, com estar a plaça no hi ha res!

Laia, sí que va ràpid la canalla, sí. Tot i això, a vegades val més que vagin més lents però més fins que ràpids. La teva pregunta és molt encertada. No tots els castells són així i punt. N'hi ha 2 que normalment es fan amb folre que s'ha intentat (i aconseguit) fer sense folre, i un castell amb folre i manilles que s'ha aconseguit carregar sense aquestes manilles. Els explicaré tots 3 durant els pròxims dies.