divendres, 5 de setembre del 2008

Alegria... és Festa Major?

Aquest cap de setmana (del 5 al 8), és la Festa Major del meu poble.

Poso en antecedents. Sant Andreu de la Barca és un poble poc participatiu i amb un coeficient cultural força baix. A més a més, se li ha de sumar les contínues majories del PSC, que destrossen força el poble (bé, "ciutat sostenible", com diuen ells). Durant tot l'any, a Sant Andreu no es fot res de res. Només es celebren els dies importants obligatoris, amb actes força rutinaris i avorrits... Què dic, burro! I tant que se celebren coses: el Dia d'Andalucía, el Dia de la Gent Gran i la Mostra Industrial... Quin fart de riure!

La Festa Major s'ha convertit en l'únic període de l'any que serveix per a que els habitants gaudeixin. Però la nostra Festa Major no val res. Cada any igual o pitjor. De fet, fa uns dies, per primer cop a la història, els joves de Sant Andreu han tingut una "iniciativa" i han volgut explicar el que pensen a l'Ajuntament. I el que pensen (i/o pensem) és que no hi ha una bona programació general, i encara menys pels joves. Tan sols hi ha un acte a la nostra festa digne d'admiració: la gincama nocturna (un conjunt de proves on els participants es disfrassen). És l'únic moment divertit. I les actuacions musicals, direu? Les actuacions musicals porten a moltíssima gent, però us diré alguns dels "grups" que han vingut últimament: Niña Pastori, El Arrebato, Lolita,... Per sort, aquest any han portat Antònia Font (després de més de 10 anys sense portar grups catalans) i ... Pastora Soler (lolailo directe a la vena, que no falti).

Com deia, els joves s'han "revolucionat" i han enviat a l'Ajuntament una allau de correus electrònics expressant la seva decepció. Entre tots hem mirat de fer-ho arribar a tothom que fos possible, així que en deuen haver rebut uns quants. Al cap d'uns dies ens respon el Gabinet d'Alcaldia i ens diu que prenen nota i que fem suggeriments. Fantàstic. Ara resulta que el poble escull uns ineptes per a representar-lo (bé, quina novetat!, sempre han estat ineptes). Uns dies més tard, una ciutadana de Sant Andreu, amb cert pes social, escriu a l'Ajuntament tornant a defensar als joves i dient que "...la nostra festa es converteix en penosa, decadent i dictatorial.". També els hi suggeria que miressin com s'ho munten els pobles del voltant, com Molins de Rei o Martorell, que fan moltes activitats de tots els estils. Quan ho vaig llegir, em vaig alegrar molt! Però és que té raó. Cada any la programació és més pobra i patètica. Si a algú li pica, la pot mirar aquí. Ja no hi ha hagut més respostes... I així ens quedarem fins l'any que ve, i l'altre i, l'altre, fins que arribin eleccions i la gent torni a votar els mateixos i tornin a fer el mateix.

El millor és que a casa (i a tot el carrer) no hem rebut la programació de la Festa Major. Ni tan sols el Diari de Sant Andreu, que la majoria de poble ha rebut. Amb sort, algú no s'adonarà que és Festa Major.

Jo només assitiré al concert dels Antònia Font i només sortiré si quedem amb els amics. Perquè... en què participo? En la pintada de guixos de colors sobre l'asfalt? En el futbolí humà? En la cursa s'Scalextric? En la celebració de la missa? En la festa de l'aigua i de l'escuma? Vaig a veure els pallassos? Oh, merda, m'he perdut el pregó de la "nostra" participant al programa Fama. Ja aniré a veure els castellers... I ara, si han desaparegut!

Mentrestant, ja ha començat la "Festa", amb totes les fonts i llums enceses al màxim, per fer bona imatge.

5 comentaris:

Luke ha dit...

Ens veiem diumenge per veure Antònia Font! Jo demà aniré al cine a veure Batman i ale XD.

Apa que vagi bé i que no es fixin massa tampoc amb Martorell... que lo únic bo que han portat aquí han sigut els Mojinos Escozios xD

Laia ha dit...

Com, que no participaràs a res??? I el teu esperit de ciutadà què? Au, a vestir-se d'escolanet i a cantar missa, i en acabat a arrebossar-te d'escuma!

Luke ha dit...

Després de veure Batman m'ha tocat anar al teu poble i m'han entrat unes ganes de fotre un genocidi que al·lucinaries mandarines. Estava resant per a que el LHC peti el 10 de setembre XD

PD: A veure si em dius on comprar un fusell de franctirador per matar als cantants dels grups aquests cutres que porten sempre en totes les festes majors...

Jansy ha dit...

Luke, a diferència de Sant Andreu, a Martorell hi fan molts actes. Si aquí no tenim ni cine a la fresca!

Laia, per què no fer-ho al revés? Primer l'escuma i després a fer d'escolanet... l'esperit sant sortiria ben perfumat!

L'altre Luke, què t'ha passat al cine? Perquè vols matar a tothom, casondena? El dia que t'agafi, avisa'm que fotré el camp!

Luke ha dit...

M'han entrat ganes al veure la xusta de música que tocava la típicia orquestra cutre -_-U