dijous, 24 d’abril del 2008

Pel·lícules que vénen (1)

Com que des dels Oscar no escric res de cinema, vaig a fer una llista de les pel·lícules que s'estrenaran properament i que són importants per una cosa o per altra, tant siguin pel·lícules comercials com pel·lícules que opten als Oscar 2009. Els títols que estan en anglès encara no tenen traducció al castellà. Aquí va:

Indiana Jones y el reino de la calavera de cristal (estrena el 22 de maig): El director torna a ser Steven Spielberg. Amb Harrison Ford, Shia LaBeouf i Cate Blanchett. És la 4a aventura d'Indiana Jones (l'última va ser el 1989). Cal esperar uns dels millors efectes especials d'enguany. Tràiler en castellà.

WALL-E (estrena el 8 d'agost): La proposta d'animació que fa Disney-Pixar per aquest 2008. Opta als Oscars en una categoria que fa temps que Pixar domina. En una Terra despoblada, el robot WALL-E continua fent la seva tasca de neteja fins que se n'adona d'un nou objectiu per a la seva vida. Tràilers en castellà (1 i 2). Més info aquí.

Mamma Mia! (estrena el 13 d'agost): Amb Meryl Streep i Pierce Brosnan. Comèdia musical basada en les cançons del grup Abba. Tràiler en castellà.

Vicky Cristina Barcelona (estrena el 19 de setembre): Dirigida per Woody Allen. Amb Scarlett Johansson, Penélope Cruz i Javier Bardem. Està rodada i ambientada en Barcelona i hi podrem veure actors catalans i espanyols com Javier Cámara i Lluís Homar. Tràiler en castellà.

Revolutionary Road (estrena el 10 d'octubre): Dirigida per Sam Mendes (American Beauty, Camino a la perdición). Amb Leonardo DiCaprio i Kate Winslet (sí, sí, primer cop des de Titanic). Drama. Una parella dels anys 50 amb dos fills tenen un dilema entre els seus desijtos i els dels demés. Més info aquí.

Body of lies (estrena el 24 d'octubre): Dirigida per Ridley Scott (el director de Blade Runner i Gladiator). Amb Leonardo DiCaprio i Russell Crowe. És un drama policíac amb terroristes. Més info aquí.

Quantum of Solace (estrena el 7 de novembre): Una nova entrega de l'agent 007, James Bond (encarnat per Daniel Craig). Després de l'èxit de Casino Royal, la 22a pel·lícula de l'agent és molt esperada pel públic.

The Curious Case Of Benjamin Button (23 de gener de 2009): Amb Brad Pitt, Cate Blanchett i Tilda Swinton. Drama fantàstic. Un home de 50 anys comença a fer anys enrere, fent-se cada cop més jove, i tot li va bé fins que s'enamora d'una dona de 30. Més info aquí.

Changeling (sense data d'estrena): Dirida per Clint Eastwood. Amb Angelina Jolie i John Malkovich. Anys 20, explica la història d'una dona a qui li segreten el fill i el recupera, però sospita que no és el seu fill i aleshores s'ha d'enfrontar a la corrupció de la policia. Més info aquí.

Burn after reading (sense data d'estrena): Dirigida per Ethan & Joel Coen (No es país para viejos). Amb George Clooney, Brad Pitt, John Malkovich i Tilda Swinton. Comèdia. Un agent de la CIA escriu un llibre i perd el disc on el guarda. Més info aquí.

Guerrilla (sense data d'estrena): Amb Benicio Del Toro. Basada en la vida del Che Guevara. Més info aquí.

Australia (sense data d'estrena): Dirigida per Baz Luhrmann (el director de Moulin Rouge). Amb Nicole Kidman i Hugh Jackman. Ambientada en els anys 30. Més info aquí. Tràiler en anglès

Enguany també hi haurà tercera entrega de "La Momia", la segona de "Las crónicas de Narnia", la sisena de "Harry Potter", segona part de "Madagascar" i una nova entrega de "Batman".