dilluns, 8 de setembre del 2008

La mosca i el camió

Problema d'enginy. Feia dies que no en posava.

Un camió pesa exactament 10.000 kg, càrrega inclosa. Entra en un pont d'1 km de llarg que resisteix un pes de com a màxim 10.000 kg exactes, no pot afegir-s'hi ni un mil·ligram més. Si a la meitat del pont una mosca aterra al retrovisor del camió, què passarà?

Una setmana exacta i dono la resposta.

7 comentaris:

Matgala ha dit...

Complicat. Hi pensaré :-)

Això tenint en compte que no hi hagi altres vehicles al pont?

Per cert, la pèrdua de combustible d'un camió en mig quilòmetre, quant és? Vull dir, el pes de 10000 Kg és del camió quan entra al pont, no? En mig quilòmetre, quina quantitat de gasolina gasta? I quant pesa aquesta gasolina? Pesa més o menys que una mosca?

Jesús M. Tibau ha dit...

abans d'escriure el comentari no en tenia ni idea, però em sembla que matgala n'ha trobat la clau

Alasanid ha dit...

Suposo que s'ha de tenir en compte el factor de seguretat i per tant no passarà res per una sola mosca.

És estrany, no que un pont d'un km de llarg només aguanti 10.000 kg, és antieconòmic i ineficient XD.

Luke ha dit...

El conductor també va inclòs? Perquè només dius que la càrrega i el conductor per mi que no és càrrega, ho dic perquè si no va inclòs el conductor ja em diràs tu com es mou el camió.

Una solució podria ser que el conductor estigués en una retenció i fes el que fa tothom, fer burilles i tirar-les per la finestra, això segurament ja equilibraria les coses amb la mosca.

En fi que no en tinc ni idea, només sé que el pont és una xusta com una casa.

Sònia FR ha dit...

Ei, gràcies per passar-te pel meu blog!
No sé si he vist mai a una mosca damunt d'un retrovisor d'un camió en marxa xD el problema és una mica estrany, però em sembla que el que ha dit matgala és força vàlid.
Vaig a xafardejar una mica a veure si hi ha altres paranoies com aquesta pel blog :P

Jansy ha dit...

Bé, com que veig que la cosa ha anat molt ràpida... Matgala, com es nota la teva experiència! :) Efectivament, la solució és que pesa més la benzina usada per arribar al mig del pont que no pas la mosca.

Pels que no us ho cregueu, poso un exemple. El meu cotxe té un consum mig de 3,8 L/100km. Sabent (Sant Google) que la densitat de la benzina és 680 kg/m3, podem calcular que la benzina gastada durant mig kilòmetre pesaria uns 13 grams. És impossible trobar una mosca que pesi més de 13 grams. És més, un camió de 10 tones té un consum moltíssim més elevat que el del meu cotxe.

Alasanid, tens raó, aquest pont és un fracàs!

Luke, el conductor aniria inclós, és clar... i molt bona! Si us passa una situació semblant, feu burilles!

Sònia, sips, normalment les mosques s'estamparien sobre el camió i no es quedarien al retrovisor... Benvinguda i xafardeja, xafardeja!

Luke ha dit...

Segueixo insistint en què el pont és una merda!