dimecres, 10 de setembre del 2008

25 anys de "La nostra"

A casa sempre hem mirat TV3. Gairebé mai es veien altres cadenes, a no ser que fossin programes especials. Jo m'he empapat d'aquesta televisió, de fet, encerto un munt de les preguntes que fan sobre TV3 (al "Els 25", per exemple). Avui fa 25 anys.

Els primers programes que recordo són "El joc del segle", del qual no entenia les normes però recordo esperar amb delit l'aparició de la Vanesa, "Tres pics i repicó" amb la Vicenteta, "Persones humanes" (què gran el Mikimoto!), "La Granja" (amb el senyor que no parava de fer puzles), "Oliana Molls" i els seus misteris (que van acabar tirant el dit de Colom), "Xooof!" i les persecussions del "3 estrelles" del Tricicle, la bogeria de "Els Joves"...

M'he enganxat a totes les telenovel·les que s'han fet des de "Poble Nou", passant per "Secrets de família" (un xic avorrida), la magnífica "Nissaga de poder", "La Rosa", "Laberint d'ombres" amb el dolentot Salvador Borés, i, finalment, "El cor de la ciutat".

Els concursos han estat dels programes més divertits però sempre amb baix pressupost, amb premis de poc valor: "Si l'encerto l'endevino", "Amor a primera vista", "Betes i films".

Un capítol apart es mereix el Club Super 3. Tot un fenomen mediàtic. Quina il·lusió em va fer rebre per correu el guant de la mà del Super 3 patrocinat per Cacaolat, segurament la primera cosa que rebia per correu. La Noti, la Nets, el Petri, el Tomàtic, el Flaix, el Top i el Buf, el Megazero i el megatxis... Després la cosa ha evolucionat però ja no m'ha agradat tant. I grans dibuixos i personatges: L'Arare (o Arale), el Son Goku, el Doraemon, "El món d'en Beakman", en Musculman, en Sushi...

D'altres coses a valorar:

- El Capità Enciam, "Els petits canvis són poderosos".
- Els enormes shows nocturns presentats per l'Andreu Buenafuente.
- La innovació (li diuen "nous formats") ha estat un dels puntals de TV3: "Efecte Mirall", "El cim", "El Talp", "Veterinaris",...
- Malalts de tele i els inicis de frikisme català.
- La qualitat dels programes informatius, insuperable.
- "Tots cinc".

Són molts records, molts coneixements. Me la sento meva. Per això cada cop que agafo el comandament a distància per instint premo el 3. Felicitats a aquells que la van fer i la fan possible i a aquells que la miren.

5 comentaris:

Luke ha dit...

Jo miro TV3, però no tant com tu. Reconec que tenim una bona emissora de tv el què passa que tampoc sóc de mirar-la gaire la tele, algun programa o sèrie puntual. Més que res jo la miro a l'hora d'esmorzar, dinar i sopar i està clarissim que a l'hora de dinar sempre posaré el K3 amb les grans sèries d'anime que em fan sempre, com el Conan o One Piece!

Així que vinga que segueixin fent bona tele i bones sèries com Chuck o Herois!

Laia ha dit...

jo també l'he mirada molt, TV3, i en tinc bons records...

El món d'en Beackman... genial! fantàstic! I el tricicle i Buenafuente i el toni soler i l'om.. ostres!! Un post nostàlgic...

I bé, no surt aquí però a mi m'encantava Plats Bruts! :P

Sònia FR ha dit...

Som molts els que hem crescut amb aquest canal de televisió, tot i que me'n recordo de molts programes i noveles que dius, sóc un xic més jove que tu i d'alguns tinc només imatges (xoof) i d'altres directament no me'n recordo (persones humanes, per exemple). Em vaig enganxar a Bola de Drac, Laberint d'Ombres i, més tard, a Plats Bruts (per mi, la millor sèrie) i també mirava, tot i ser molt petita, Si l'encerto l'endevino. Ara només miro l'APM. Trobo que la programació ha baixat força la qualitat...

Jansy ha dit...

Luke, de TVC està molt bé la programació alternativa que fan al 33/K3, que fa que sempre tinguis una bona segona opció, tot i que normalment és molt expecialitzat.

Laia, és veritat, em deixava Plats Bruts! Vaig riure molt amb aquesta sèrie, però no la considero molt important (per a mi, és clar!).

Sònia, és normal que no recordis tantes coses com jo, només faltaria! Potser sí que la programació ha baixat de qualitat, però suposo que ha estat en general. A vegades em fa por canviar de canal i trobar-me "Escenas de matrimonio".

Anònim ha dit...

hehehe