dissabte, 10 de maig del 2008

Inici de temporada

Si la pluja ho permet, demà comença "moralment" (almenys per mi) la temporada castellera. A Barcelona hi actuaran els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Vilafranca i els Castellers de Sants. Totes dues colles intentaran millorar les actuacions que han fet fins ara i encarar la temporada amb esperança.

Sí, encara no havia parlat sobre castells. Suposo que és perquè fins ara la temporada castellera estava hivernant, com cada any li toca. Fa anys que sóc aficionat i he estat 4 anys en actiu (molt en actiu!). Ara només podré ser aficionat, de moment.

Enguany és any de Concurs (per a qui no ho sàpiga, el Concurs de Castells de Tarragona es fa cada 2 anys), així que veurem al màxim esplendor les colles grans. Espero que la Vella i la Joves de Valls pugin de nivell respecte els últims anys; sempre han tingut alguna caiguda que els ha impedir tenir un bon progrés. Els Minyons de Terrassa fa un parell d'anys que tenen problemes, tot i que salven les temporades en moments puntuals. No em barrufen, però espero que tinguin més sort aquest cop. I els Verds, com sempre, apunten alt i enguany sembla que volen provar castells inèdits com el 3 de 9 amb folre i agulla, un castell que no han fet mai (el 3 de 8 aixecat per sota) i, fins i tot, han fet una prova amb el 5 de 7 amb agulla. Les colles que els hi segueixen van fortes: Sants, Capgrossos... I les tarragonines esperem que donin guerra.

Per obrir boca i per als que no entengueu gaire de castells, us penjo un vídeo i us enllaço aquest altre. Per posar la pell de gallina!

4 comentaris:

Helga ha dit...

Al meu poble no hi ha gaire tradició castellera, però de vegades hi ve alguna colla. Encara que jo tinc un problema: pateixo tant per si un caieu que no ho puc veure! De veritat t'ho dic que em fa autèntic pànic, tant els castells com els trapezistes, tanco els ulls i tot!


Per cert, el meu professor d'anatomia és el padrí de la colla de castellers de Valls i el primer dia de classe amb ell, van anar-hi allà a aplaudir-lo i a "liar-la" en general. Va ser tot molt surrealista, la veritat.

Jansy ha dit...

Helga, el món casteller és un món força desconegut pels que no hi entenen gaire. És normal que pateixis al veure'ls. Tot és qüestió de veure una diada en directe amb algú que t'ho expliqui al costat. I per això del teu professor: sí, les colles castelleres són força de la broma!

Farbalà ha dit...

Relament impressionant!!! I es que els castels es viuen al màxim! No cal dir que m'encanta el 3d8 ps i que espero enguany veure'l descarregat!

Jansy ha dit...

Dafne, segur que el veurem, el 3de8ps!