dimecres, 26 de març del 2008

Sobre com trio els llibres

Sí, a tothom que li agrada llegir es trobarà en varies ocasions mirant llibres en una llibreria (diga-li Fnac, diga-li Abacus). Però cadascú té els seus gustos i també les seves manies alhora d'agafar un llibre o un altre.

És conegut mundialment que ho miro tot per la butxaca. Això vol dir, que quan un llibre m'atrau (sigui per la portada, per l'autor, pel títol o per les referències) el giro i miro el preu abans de res. És que hi ha cada preu que és per flipar... Si n'hi ha algun de car que vull comprar, m'espero fins que surti en versió de butxaca. Un cop veig que el preu és raonable per a la meva butxaca miro si també és raonable pel que és el llibre en si: miro si em durarà força, que sigui llarg i que tingui la lletra no gaire grossa. Això ho dic perquè hi ha alguns totxos que tenen la lletra de 3 centímetres i carai... és un robatori.

És clar, també em guio pel resum-argument-sinopsi que hi ha darrere, tot i que, a vegades, és una explicació molt embolicada i, algun cop, passen més coses en aquest paràgraf que a la pròpia trama.

La qüestió és que aviat hauré de començar a mirar quin/s llibre/s regalo per Sant Jordi. Mmmm...

2 comentaris:

Farbalà ha dit...

Viam si ens regalarem els mateixos...

Anna ha dit...

trobo que són bons arguments per triar un llibre.

I estic d'acord amb tu amb el tema sinopsis. A part del cas que menciones, també hi ha les sinopsis que quan acabes el llibre penses: qui ha escrit això, ha llegit més enllà de la pàgina 10?