divendres, 7 de març del 2008

Whiskyn's - Barcelona - 06/03/2008


Em sonava estrany que es fes un concert al Hard Rock Cafè, i menys dels Whiskyn's, que hi feien concert de presentació del disc "Reus-París-Londres". De fet, només hi havia entrat un cop, simplement per saber com era per dins: un caos de guitarres, taules amuntegades, parets excessivament carregades... Bé, ahir continuava igual. El que jo no sabia és que el Hard Rock Cafè tingués un espai per a poder encabir-hi un escenari i uns metres per al públic. El millor és que aquest espai no existeix! Així que de concert normal res, perquè just davant de l'escenari es trobava la barra de bar central, així que els que volíem veure els Whiskyn's vam haver de separar-nos en dos grups, amb el bar pel mig. Espai nul.

Després de veure com entraven unes hamburgueses amb patates cap als camerinos, ja s'intuïa que trigarien una mica més de l'hora prevista (22:30). Però en uns pocs minuts van sortir els músics (per primer cop veig com surten dels camerinos per anar a l'escenari). El concert es va iniciar amb "On" i un seguit de cançons del nou disc com "Fem-ho", "Neva" i "El teu nom". Una segona part del concert va recuperar cançons del seu anterior treball "Souvenirs" amb "Silenci", "Cau", "Que no surti el sol" i "Parlar per parlar" i algunes del disc "On" com "La capsa de fotografies" o "Llum". Els Whiskyn's també van afegir les cançons de ritme més alt d'aquest nou disc, amb "Trens", "Paraules" i la disco "Tots saben". Per acabar, "Reus", el primer single d'aquest nou disc i "Balla", que va deixar un bon regust amb ganes de més.

Potser per l'ambientació, potser per ser un concert de presentació, els Whiskyn's es van posar la seva cara més rockera, escollint únicament cançons dels seus últims tres discos, encara que el públic, en general, demana alguna de més antiga. Va estar força bé, tot i la incomoditat del Hard Rock Cafè.