dilluns, 31 de març del 2008

Llibres que viatgen

Se'n diu "bookcrossing"; encara no té traducció al català. El bookcrossing consisteix en deixar un llibre en un banc, en un seient de metro o en una taula de bar per tal de que algú altre l'agafi, el llegeixi i el torni a deixar en qualsevol lloc. Pots fer l'abandonament lliurement o bé a través d'un codi que hi ha en aquesta web, que és com més oficial i et permet seguir el recorregut del llibre. Parlo d'això perquè avui l'escriptor blocaire Jesús M. Tibau ha deixat un llibre en un banc d'una estació de trens, com explica en aquest post.

Fa temps que ho tinc el cap. Un dia ho faré. Però tinc un problema: no sabria pas quin llibre abandonar. En tinc forces, de llibres, però no sabria dir quin no vull tenir, perquè tots els tinc per alguna cosa o em podrien servir més endavant! Hauria d'abandonar algun que no m'hagi acabat d'agradar? No ho sé. Ho pensaré.

Però ho faré. I a més, quan l'alliberi, m'amagaré per poder veure qui l'agafa, quina cara fa, si el deixa on està o se l'enduu. Veuré com llegeix l'escrit que hi haurà a dins, com aprendrà el que és el bookcrossing i potser veurà el correu electrònic de qui el va deixar o l'adreça del seu bloc. Tal com explica en un relat de la Tiamat.

5 comentaris:

Farbalà ha dit...

A mi em passaria el mateix. No sabria quin llibre deixar, sobretot per que la majoria són regalats i no vull deixar un regal. Segurament en compraria un per deixar-lo.

Helga ha dit...

Jo ho vaig fer fa un parell d'anys amb "El código da Vinci". Me'l vaig trobar al tren i quan l'anava a donar als de la estació, vaig veure que a la primera plana posava "Llegeix-te'l i passa'l". I així ho vaig fer.

Em va semblar una bona idea, però posats a intentar difondre la cultura, millor no deixar un best seller i fer-ho amb alguna obra més trascendent.

Ara que sé que hi ha una pàgina "oficial", em pensaré algun llibre, a veure en quines mans acaba.

Boirina ha dit...

No cal alliberar llibres trascendents. Potser el que a un no li acaba d'agradar és el llibre favorit d'un altre. :)

Jo recomano l'experiència. Fa dos anys que sóc bookcrosser i crec que ja no sabria ser una altra cosa. De fet, en tornar a Mallorca faig comptes d'obrir una Zona Oficial de Bookcrossing, és a dir, un lloc on la gent pugui anar a deixar i agafar llibres.

A més, també es poden passar llibres d'una altra manera, més control·lada. Es pot fer una llista de participants i que el llibre vagi passant d'un a un altre.

Si algun dia us decidiu, al meu prestatge hi ha moltes etiquetes en moltes llengües. L'enllaç al meu prestatge és el nom del web/boirina.

Vinga, que val la pena!

Jansy ha dit...

Dafne, estic segur que tindras algun llibre que no t'hagin regalat. Busca bé!

Helga, quina sort haver trobat un llibre alliberat! Jo mai me n'he trobat cap. Ja costa veure gent que llegeixi, imagina't la gent que fa bookcrossing: quatre gats.

Boirina, quantes opcions que dónes! Trobo molt bé això de fer una zona de bookcrossing, perquè sinó pot passar això, que en dónes molts però no en reps cap.

Lucía ha dit...

Cada cop que llegeixo sobre aquesta iniciativa em sembla tan interesant ... però després se'm passa de mirar-ho i segur que a Barcelona n'hi ha més d'una zona de Bookcrossing.

M'ho miro ja mateix abans no se'm torni a oblidar!!