dijous, 13 de març del 2008

Homenatge a Dani Jiménez Albiac

Avui he decidit parlar d'aquest personatge. En Dani Jiménez és aquest científic (ha estudiat Física a l'UB) que apareix cada divendres a "El Club" de TV3. I què ha fet ell per a que aquest post es tituli així? Doncs ha fet arribar la ciència a l'abast de tothom.

Qualsevol persona que hagi estudiat, sabrà que hi ha professors i professors. Uns són avorrits i lineals; d'altres, com si sabessin què els hi agrada als alumnes, són més amèns, explicant moltíssimes curiositats i donant exemples de la vida real. Doncs bé, en Dani Jiménez ha apropat la ciència mitjançant experiments, rareses i humor. I és que aquesta és la manera encertada per a explicar certes coses. Què hagués donat jo per a tenir tots els professors amb aquests mètodes?! De manera explosiva, aquest personatge ens mostra tot un seguit de raonaments científics amb proves gairebé esbojarrades i, per mi és bàsic, molts dels experiments surten malament. I és que una de les coses que vaig aprendre al col·legi és que existeix el mètode d'assaig-error, és a dir, "No tot surt a la primera, prova-ho més cops!".

S'ha convertit en un fix al programa de l'Albert Om: els moments instructius i televisius que ofereix són un ingredient perfecte. Així que, com a amant de la ciència, et demano gràcies.

"Ciència, ciència, ciència."

7 comentaris:

Anònim ha dit...

I jo te les demano a tu les gràcies per haver transcrit tot el q. penso i sento de la tasca d'aqueix mestre de mestres...Apressío tan la seva idiossincràssia q. em sol-lidaritzo amb ell, llegeixo les srves publicacions, tot i q. també sóc molt solidària amb l'Albert per tant sóc una de les seves lectores, oyents o teleidents quant toca, es possible q. algún dels programes no el vegi, aixó sí,si el q.no he pogut veure a la hora de emissió habital es el del Dani,l'he recuperat via internet! VISCA LA CIÉNCIA,SEXY!!!

Anònim ha dit...

Ahir vaig anar "expressament" al Cosmo Caixa, perque es un Centreq. m,interessa molt i perque estava convençuda q. hi treballava el Gran Mestre Dani Jiménez, quína sorpresa la meva quan vaig decidirme a preguntar-ho, i dir-lis q. simplement era per enviarli expressions d,una persona q. admira la seva tasca, i tots i totes els i les recepcionistes ben estorats,estorades, quasi bé disgustats per no poder donarme la satisfacció de dirme q.estaría encantat de rebre la salutació.
Es així com, cercan en el google un petit curriculum d'en Dani, (estic quasi bé segura q. en algún Museu ha treballat o hi treballa encara),he trobat aqueix merscut homenatge al Dani Jiménez, al q. m'hi afegeixo amb tots els ets i uts

Jansy ha dit...

Visca el Dani!

Jo el Dani Jiménez l'he vist treballant al Cosmocaixa, fent petites xerrades per a grups, però desconec si encara ho fa.

Anònim ha dit...

ja corro a comprar.me Ciéncia a dos € !!!

Anònim ha dit...

Diumenge dia 22 de novembre podreu veure en Dani Jiménez al Museu Agbar de les Aigües de cornellà de Llobregat fent de les seves amb un munt d'experiments!!!
www.museudelesaigues.com

Anònim ha dit...

Bé, com a profe que soc i apasionada per la ciència....m'encanta el Dani!!! he anat als Mercatec i no em els seus espectacles.

Elena

Anònim ha dit...

Soy lo que se llama por vds., un emigrante. Vine de America del Sur y jamás vi nadie tan didactico explicando las ciencias como Daniel Jimenez. Simpático y claro en sus comentarios . Sin olvidar el buen humor.
Tuve la oportunidad de verlo recientemente en Salt (Girona) en una aactuación con su equipo en una Escuela Pública!!.Muy Grande....Viva la Ciencia!!!!. OSvaldo J.