divendres, 18 de juliol del 2008

Victor Sauler Portal

És possible que us soni el nom que encapçala aquest post. Però de segur que l'heu vist a molts llocs, encara que no en sigueu conscients. Ho desvetllaré al final del post (rotllo emoció...).

L'altre dia vaig anar a veure al cine la pel·lícula Antes que el diablo sepa que has muerto. En una de les escenes d'aquest film van anomenar el número d'un telèfon particular. Aleshores vaig decidir a parlar-ne al bloc. Hi ha moltes pelis o series on hi surten números de telèfon, però algú ha pensat mai si aquests números existeixen? Bé, als Estats Units sí que ho saben. Abans, els números que apareixen a les pelis pertanyien a persones reals, que a partir de llavors van començar a rebre trucades de 4 sonats que s'apuntaven els números i hi trucaven. Ara ja no passa (a no ser que s'escapi), ja que les companyies telefòniques guarden números buits, que no pertanyen a ningú (desconec si a Espanya es fa això). De fet, són uns números molt concrets, ja que si ens fixem una mica, tots els números comencen per 555. De fet, com no podia faltar, 4 malalts (segurament, els 4 d'abans) han fet una recopil·lació de tots aquests números de telèfon. Ja sabeu què heu de fer per trucar als caçafantasmes o al Sr. Burns dels Simpson.

Per altre banda, hi ha les targetes de crèdit. A les targetes de crèdit hi apareixen noms i cognoms inventats, molt comuns o poc pensats, com María Expósito Expósito o Nom Cognom Cognom. Però s'ha creat un personatge a través del nom que va escollir La Caixa al seu dia: Victor Sauler Portal. Sí, aquest senyor és el que té més targetes de crèdit al seu nom. Si us fixeu, a tota la propaganda que fa La Caixa de les seves targetes i surt aquest nom. Fixeu-vos-hi!!! De fet, hi ha rumors que diuen que aquesta persona existeix.


Fins i tot, al web de La Caixa, podem fer una demostració de com funciona la Línia Oberta fent-nos passar pel Victor Sauler Portal. Per fer-ho cal clicar on diu "Demostració", dins del requadre "Línia Oberta" del racó superior esquerre. Proveu-ho.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Per cert, vaya conyàs de pel·lícula.
Ja ta dit!

mai...

Jansy ha dit...

Mai, una pel·lícula força estranya, tot i que jo me n'esperava una mica més. Vaig sortir del cine mig trencat.

Anònim ha dit...

La targeta que surt a la propaganda de l'IKEA també està a nom seu. I en Màrius Serra ha utilitzat el seu nom per a un dels personatges del seu llibre "Farsa".

Anònim ha dit...

Avui he vist un anunci d'Abacus i he vist que també n'és soci.

Anònim ha dit...

Doncs, dir-vos que jo vaig estar treballant en "La Caixa" al any 1989-1991 i es deia que era un empleat del Dpt. de Marketing. No ho vaig verificar mai, el que si es segur, es qe fa més de 22 anys que està contractant targetes de crèdit. Espero que amb aixó de la crisi, tingui cap i no faci mal ùs.

Anònim ha dit...

jo em dic
Victor Sauler Portal