dissabte, 5 de juliol del 2008

Senglarrock: 2n dia!

El divendres del Senglar va ser el millor dia del festival, amb diferència.

Per començar, al migdia vam poder gaudir d'un xic de relax a l'escenari "de la gespa", amb A cadiera coixa, un grup aragonès que toca cançons tradicionals. Força entretinguts, i adequats per l'hora i l'estat general de la gent (ressaca).

Començada la tarda, vam poder escoltar els alumnes del Campus Rock, que han gaudit d'uns dies amb professors d'alt nivell. Més tard, van tocar els grups que participen al concurs de maquetes Sona9, però enguany no he trobat cap grup que em fes el pes; i tot seguit, els guanyadors del Sona9 de l'any 2007: The Gruixut's. També ha estat un grup que no m'ha convençut gaire, ja que només coneixia una de les seves cançons (que està força bé) i les altres s'assemblen molt entre elles.

La tarda-nit ha estat la millor del Senglar d'enguany. En primer lloc, hi havia els Whiskyn's, que van respassar el seu últim disc, amb algunes dels dos discos anteriors. La veritat és que va ser un concert que va passar molt ràpid, ja que només van tocar una hora, que va ser intensa.

Fent-se fosc, van iniciar el concert Els Pets, que va ser, per mi, el millor dels d'aquesta edició del Senglar. Les primeres cançons a tocar van ser totes les del disc "Bon dia", pel mateix ordre d'aparició, tot i que força versionades (increïble la versió de "Tard", per embogir! Després van tocar cançons de l'últim disc amb algunes que feia molt que no tocaven, com "Tarragona m'esborrona", "No t'enyoro" i "La solució". Tot el públic va acabar cansat (de disfrutar) i suat (quina calor!!!).


En plena nit, va ser el torn dels Rauxa, que estan presentant el seu nou disc pel país. Molta gent i molt ball. Tot i això, crec que van faltar algunes cançons, però pot ser que el temps els anés molt just.


Una anècdota del dia d'ahir va ser una frase dels suecs The Hives: "Viva España!" Ja sap on han estat convidats?

Avui, Miquel Abràs, descobrir els Plouen Catximbes i fugir a veure els Lexu's: la nit es presenta amb una invasió de rapers (raperos, raperus, rappers?).