dilluns, 21 de juliol del 2008

Les Santes 2008

Ja fa anys que és una parada obligatòria pel món casteller: la Festa Major de Mataró. Ahir diumenge, es van trobar a plaça els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Vilafranca (habituals a la cita) i els Marrecs de Salt. Enguany l'expectació era màxima, sobretot pels anuncis de grans castells que havien fet els Castellers de Vilafranca.

Els Capgrossos de Mataró van fer una actuació gairebé perfecta. Van començar pel 5 de 8, un castell gairebé marca de la casa. A continuació els seus dos gegants: el 3 de 9 amb folre, que van poder descarregar amb algun problema, i el 4 de 9 amb folre, que van descarregar amb moltes dificultats, amb un rengle totalment tort que va donar emoció fins al final. Hi havia la possibilitat que fessin un pilar de 6 per acabar, però van decidir-se per 3 pilars de 5 simultanis.

Els Castellers de Vilafranca tenien moltes aspiracions. De fet, si tot sortia bé, intentarien dos castells de gamma extra (4de9fa i 2de9fm) o, fins i tot, tres (+Pde8fm). Però no va ser un bon dia pels verds. En primera ronda, van intentar el 4 de 9 amb folre i agulla, un castell que els hi costa molt dur fora de casa. El castell va començar molt bellugadís, fins al punt que el terços es van enfonsar al folre i d'haver-lo de desmuntar. Per completar la ronda, van fer un 3 de 9 amb folre que no havia de donar problemes, però només el van poder carregar. No veuríem cap més gamma extra. Els del Penedès van assegurar la segona ronda amb un 4 de 8 amb agulla perfecte. Però a la tercera ronda va saltar a sorpresa, provarien el 2 de 9 amb folre i manilles. Aquesta torre, ja clàssica a les Santes, no semblava presentar dificultats, ja que van lligar molt bé folre i manilles. Però els van venir del tronc i es va trencar força d'hora. Segona caiguda del dia, no hi havia remei. Van completar la tercera ronda rebaixant un pis amb el 2 de 8 amb folre. Tot i així, van descarregar un magnífic pilar de 7 amb folre.

Els Marrecs de Salt, per la seva banda, van anar a la seva, portant castells al seu abast, sense arriscar massa. Tots els castells van ser força segurs i quiets, amb un 5 de 7 inicial, un 3 de 7 aixecat per sota fantàstic i, per acabar, un 4 de 7 amb agulla. Van finalitzar amb el seu vano de 5 (amb el pilar de 5 aixecat per sota).

El regust de la diada va ser bo però aigualit. Els Capgrossos havien fet molt bona actuació, arribant a molt bon nivell per la segona part de la temporada. Els Castellers de Vilafranca, per la seva part, van tenir un molt mal dia però encara els hi queden moltes diades abans de Sant Fèlix.

Castellers de Vilafranca: id.4de9fa,3de9fc,4de8a,i.2de9fm,pde7f.
Capgrossos de Mataró: 5de8, 3de9f, 4de9f, 3p5.
Marrecs de Salt: 5de7, 3de7ps, 4de7a, vde5 (P5ps).

3 comentaris:

DooMMasteR ha dit...

Tal com dius va deixar un sabor una mica agredolç pels problemes dels verds... Però estic segur que aquesta colla recuperarà els ànims ben aviat.

Jansy ha dit...

I tant, els verds han superat molts mals dies i aquest cop no en serà menys! El que seria bo és que caiguessin més fins a les grans diades.

m ha dit...

No van tenir el dia però encara queda temporada per endavant i moltes diades importants.
Ja arribarà Sant Fèlix aviat.

Però com que no m'afecta gaire el que facin les grans, sent d'una colla en creixement... encara que hi ha més estimació cap a unes que cap a d'altres.

Ens veiem a plaça, suposo!