dimecres, 2 de juliol del 2008

Culebrot santandreuenc

Aquí hi ha tomàquet!

Com cada mes, ens ha arribat a casa el Diari de Sant Andreu de la Barca. El més interessant gairebé sempre està a les pàgines centrals, on l'Ajuntament (PSC) fa tota la propaganda possible sobre el seu "bon" govern. Normalment és força avorrit, però aquest cop hi havia sorpresa. Merder, merder!!!

En primer lloc, l'alcalde escriu (?¿) tota una plana dedicada a un sol fet: l'instal·lació d'unes lletres lluminoses (foto) a l'entrada de Sant Andreu. I en parlen com si fos la vuitena maravella del món amb frases com "Les noves lletres de Sant Andreu de la Barca obren així la ciutat amb modernitat, alegria i una explosió de llum que demostra una ciutat amb personalitat i orgullosa del seu desenvolupament i prosperitat." i "... es un símbolo perfecto de la ciudad ya que está avanzando a pasos agigantados pero con cautela, con precisión, pensando cada vez más en sus ciudadanos.".

Al passar 3 pàgines (de bones "obres" de l'ajuntament), ens trobem les columnes dels partits. Cada partit hi escriu sobre un tema. A Sant Andreu hi ha 6 partits (sí, som un dels 5 o 6 pobles de Catalunya que tenim un membre de Ciutadans al ple):

- PSC: El tinent d'alcalde escriu únicament sobre el regidor de Ciutadans. Es veu que el de Ciutadans va interposar una demanda judicial contra un acord del ple, que ha perdut. I el del PSC parla sobre això, criticant i deixant malament Ciutadans i la seva acció (que ja m'està bé). Però... s'ha de perdre l'única oportunitat que tenens els partits polítics per donar la seva veu dient aquestes xorrades?

- PP: La columna menys interessant, i que mai llegeixo. Com sempre, són missatges molt formals que no tenen cap caràcter local, que només parlen del PP en general.

- ERC: Són els que sempre fan les crítiques més bones sobre els actes del govern municipal. Aquest cop parlen sobre el desastre que suposa la Mostra (una fira dedicada a la indústria i al comerç), que cada any té menys interès per a la gent. ERC creu que s'ha de reinventar (amb tota la raó).

- ICV: Critica la mala gestió econòmica amb les associacions, sobretot amb l'escola de música.

- Ciutadans: Parla sobre un error burocràtic que ha comès l'Ajuntament, criticant el Tinent d'Alcalde i demanant-li finalment, la dimissió. Pim-pam! PSC-Ciutadans: la parella perfecta!

- CIU: Més tomàquet. El que fa CIU és critica la rotonda que van "crear" al mig del poble. Si hi passes un cop, no te n'oblides mai. Qui hi ha passat la coneix pels continus vaivens que té, propis d'una atracció de Port Aventura. "Mala configuració, nefast disseny i terrorífics desnivells". "Sembla que s'hagi pensat amb els peus". "Si vas en bus, sembla una batedora". Tot acaba amb un "... popularment la nostra llesta ciutadania l'ha anomenada la ROTONDA DEL CONY".

Espero i desitjo, que si la mala gestió continua igual (que en té tota la pinta), el Diari de Sant Andreu sigui tan divertit com aquest. Però prefereixo mil cops que fagin les coses bé.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La rotonda del cony...que booo! A Sant Esteve també tenim un diari semblant destinat a glorificar el partit que mana (PSC) i amb un espai reduit on els altres partits el posen a parir (amb millors o pitjors arguments). La veritat es que la politica i la premsa rosa tampoc són tant diferents, cony!

Jansy ha dit...

Tens raó, Salva. Aquests diaris s'haurien d'abolir, ja que no reflexen (o reflecteixen) tots els punts de vista de la realitat.