dilluns, 6 d’octubre del 2008

Valoracions Concurs 2008

Com sempre el Concurs de Tarragona va ser magnífic. Hi van faltar algunes coses, però en general va estar força bé. Amb el Luke i la Gemma, vam poder gaudir dels gamma extra, dels castells límit, de l'ambient de la grada, de la nova plaça de braus...

Els Castellers de Vilafranca van guanyar el Concurs per més diferència que la prèviament esperable. Van descarregar el 4de9fa i el Pde8fm, i van carregar el 2de8 i el 4de9. Tota una classe magistral. A destacar el 2de8 que va anar realment molt just per carregari el 4de9 que es podia descarregar perfectament (la canalla es va posar nerviosa).

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va començar malament, carregant el Pde8fm i el 5de9f. Quan encara podien lluitar pel Concurs, van "perdre" dues rondes fent intents desmuntats del 4de9fa. Això va ser el final per la Colla Vella ja que no tenien castell en cartera capaç de millorar la puntuació dels Castellers de Vilafranca. No hi va haver emoció, llàstima.

La Colla Joves Xiquets de Valls va iniciar el Concurs molt arriscadament amb el 5de9f, intentant descarregar-lo com van fer per Sant Fèlix, però no va poder ser, per poc, i va quedar en intent. Les coses ja no podien anar bé de cap manera. Van continuar el concurs amb un 3de9f descarregat i un intent de 2de8 que va caure força aviat. Per acabar en tercera posició, van carregar el 4de9f i descarregar el 5de8. Potser anirà millor per Santa Úrsula.

Colles que van sortir contentes:

- Castellers de Vilafranca, per guanyar el concurs i carregar dos castells dificilíssims.
- Colla Jove Xiquets de Tarragona, per descarregar el 3de9f i quedar en bona posició.
- Castellers de Sants, per carregar el seu primer castell de nou, superar Barcelona i fer molta festa.
- Castellers de Lleida, per merèixer el millor aplaudiment del públic i fer la seva millor actuació.

Colles desmoralitzades o que van decepcionar:

- Colla Vella dels Xiquets de Valls: Només van poder carregar els dos gamma extra de sortida i no van poder lluitar pel concurs degut als intents desmuntats del 4de9fa.
- Colla Joves Xiquets de Valls: Van començar caient amb el 5de9f, clau per intentar guanyar el Concurs.
- Capgrossos de Mataró: Tot i no caure, van complir menys del que s'esperava: ni gamma extra ni 4de9f.
- Castellers de Barcelona: Un castell de 9 era molt difícil però a plaça es veia prou bé i els van desmuntar.
- Xiquets de Tarragona: s'augurava una lluita entre les colles grans de Tarragona, però no va ser així, els Xiquets van caure amb el 2de8f i ja no hi va haver res a fer.

La grada va ser una d'aquelles coses que fan el Concurs un xic més especial. En primer lloc, els xiulets van començar aviat, amb els que van dirigir els membres de la Colla Vella (i segur que algú altre) al peu desmuntat dels Castellers de Vilafranca (bastant patètic). La claca dels Castellers de Vilafranca van donar color a la plaça, amb una pancarta enorme amb el seu escut que desplegaven a cada castell aconseguit. Després del 2de8 carregat dels verds, la Colla Vella va demanar el vídeo del castell per a que s'emitís per les pantalles gegants: es va poder comprovar com l'enxaneta coronava clarament la torre. El públic va aplaudir moltíssim als Castellers de Lleida, pel seu treball, castells i sacrifici. També va ser molt aplaudit el 3de9f carregat dels Castellers de Sants (foto). A la nostra zona (entre Sants i Joves) vam poder gaudir d'un divertiment extra, una senyora que estava molt excitada i que cridava completament bajanades com "No la feu!!!" referint-se al 2de8 de la Joves. Encara no entenc a favor de qui anava o què era el que volia. La senyora i el moment concret són aquests:

Senyora patètica. "No la feu! No la feu!"

Per últim, boníssima la sortida del Concurs, amb tota la plaça Imperial Tàrraco plena de cotxes de diferents colles pitant, treient banderes i fent gestos amb les mans. Fins i tot, vam veure un accident en directe!

Aquí podeu trobar la classificació final, així com els castells realitzats per les 18 colles.
Aquí podeu veure el resum del "Quarts de nou" sobre el Concurs (25 minuts).
Aquí podeu veure el directe del Concurs a partir de les 12:00 del matí (3 hores).

10 comentaris:

Sergi ha dit...

I ja tenim un concurs més. Per mi, el castell més destacable, el 4d9 de Vilafranca. Si no fos per la canalla, el castell es descarregava sense problemes. Va ser una llàstima, la veritat. I al fina, cap castell inèdit, eh?

Laia ha dit...

Ostres, feia tant de goig la plaça de coloraines a trossos!!! En vaig veure una part, del concurs, a través d'internet. I he de dir al teu favor i dels que parleu dels castells que heu aconseguit que em torni a agafar "el cuc" amb aquestes torres humanes. després de força temps, quan anava de plaça en plaça de la mà dels pares que m'arrosegaven, ara em torno a emocionar i se'm posa al epll de gallina quan veig castells tan alts, o quan cauen, o... uff res, que moltes gràcies!

me n'alegro que us ho passessiu tan bé!

Jes ha dit...

Eii jo també vaig estar entre la Joves i Sants, fins que el sol es va fer insoportable!!
Vaig disfrutar con una nena!
Estava al mig de la Vella mentre el jurat decidia respecte a la torre de 8!!
Una pregunta...vau poder seure? Era impossible trobar un seient!!
Em quedo amb el 3 de 9 amb folre de Sants.
Vilafranca va guanyar per mèrits propis, però sóc més minyonera ;)

Assumpta ha dit...

Et vull felicitar ben sincerament per la feina que has fet!!

Porto tot el dia tractant de buscar per Internet alguna classificació general del concurs i m'ha estat del tot impossible. O només hi havia les tres primeres posicions, o només les colles de Tarragona (?)... sort que, finalment, en Xexu m'ha recomanat el teu blog i ho he pogut veure!!!

Felicitats!!!!!

Luke ha dit...

La veritat és que el concurs va ser força entretingut, per sort van anar ràpid en muntar els castells no com altres anys que es tiraven mitja hora per començar a fer alguna cosa!

Pel meu gust va faltar el 3de10fm que tant m'agrada, però tampoc va estar malament, gran pana que van fotre els verds de Vilafranca a les altres amb més de 3000 punts que la segona colla guanyadora.

També molt bo la xiulada al Montilla XD van ser cabòries deuria pensar ell XD

Luke ha dit...

NO LA FEU! NO LA FEU! NO LA FEU!

Jansy ha dit...

Xexu, el 4de9 va ser tan sorpresa que crec que es mereix ser el "castell del Concurs 2008". Sí, cap castell inèdit, però no vaig perdre l'esperança fins al final...

Laia, me n'alegro molt que t'hagi agafat el cuquet! :) El món dels castells és molt desconegut per la majoria de gent però quan li agafes el truc... déu n'hi do! Ara, no hi ha res com estar assajant un castell setmana rere setmana i poder-lo aconseguir, amb tota la complexitat que això comporta.

Jes, el sol es va fer força insuportable en aquella zona, però era el lloc més adequat per veure els millors castells. El tema lloc per seure estava molt xungo, ens va semblar que arribàvem d'hora, però quan vam entrar a plaça estava tot pleníssim. D'aquí dos anys arribarem a les 9 que sinó... Estic d'acord, gran 3de9f de Sants, tot i que pensava que el descarregarien, però això se'ls perdona.

Assumpta, gràcies per les teves felicitacions, la veritat és que fent-ho he après coses que se m'escapaven! Pel que fa a la classificació, tens raó, la majoria de webs es fixen en les primeres posicions. Les 18 colles van fer el màxim possible i es mereixen la mateixa atenció.

Luke, va anar molt ràpid el Concurs! Per mi, massa i tot. Sí que faltava el 3de10fm però vaja, amb el que van fer estic content i de sobres. La xiulada al Montilla boníssima! No la feu, no la feu!!! (a l'estil "ho haveu vist???")

Jes ha dit...

Assumpta
http://elconcurs.tarragona.cat/
allà la tens en primera plana

Jansy el problema de l'aforament no era arribar abans o desprès, és que no hi ha manera humana de controlar les persones que entren com a castelleres i són part del públic!! per això estava la plaça com va estar. (em va fer i em fa ràbia aquest fet, perquè hauria estat tan fàcil com posar-me una samarreta d'alguna de les colles que actuaven i dir que venir de col.laboradora, però no, vaig pagar l'entrada i no vaig poder ni trepitjar les escales de les grades!!!!!) Ufff ja m'he desfogat!!!!

Luke ha dit...

NO LA FEU! NO LA FEU! NO LA FEU!

Aquesta parida perdurarà una temporada en el meu cap XD i més al haver-ho vist en directe que per algo estava allà amb tu i la Gemma XD, per cert podries posar la foto del barret de paper de diari que et vaig fer XD per a protegir-te del sol!

Jansy ha dit...

Jes, això d'entrar com a casteller ho haurien de reglar, però suposo que la plaça queda petita, encara que l'encant de la tradició està per sobre, ara per ara.

Luke, la dona aquesta estava dopada... la foto del barret no la penso posar!!! Però gràcies per fer-lo!