dijous, 2 d’octubre del 2008

2 de 9 amb folre

Nom complet: 2 (o torre) de 9 amb folre
Nom abreviat: 2de9f, tde9f
Valor al Concurs: 2826 punts carregat, 3391 punts descarregat
Primer intent: CVXV, Tarragona, 06/10/2002
Primer carregat: C. de Vilafranca, Vilafranca, 30/08/2005
Primer descarregat: -
Carregat: 1 ocasió
Descarregat: 0 ocasions
Colles que l'han intentat: Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca

És el castell amb més dificultat que s'ha aconsgeuit coronar. El 2 de 9 amb folre es podria considerar un castell de gamma superextra. La raó és que és l'únic castell que prové d'un altre gamma extra: el 2de8. El primer cop que es va intentar va ser per part de la Colla Vella per intentar guanyar el Concurs del 2002; la colla només tenia assaig el 2de8 però van improvitzar el folre del 2de9f, tot i que finalment no va tenir èxit. El 2005, els Castellers de Vilafranca van voler-lo intentar. Ningú estava molt segur que aconseguissin l'objectiu: mai s'ha descarregat el 2de8. Però el van provar a plaça, carregant-lo. Des d'aleshores no s'ha intentat més.



El primer i únic 2de9f que s'ha carregat (Castellers de Vilafranca)

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Aquest també m'encantaria fer-lo, però ja no el considero com a castell, perquè està per sobre de tot.

Quan Vilafranca el va carregar, tenien una torre molt sòlida que assegurava carregar el 2d8, castell que és molt fàcil que no arribi enlloc, però ells fins a carregar sense problemes. Posar-la sobre un folre era pegar-se la vacilada, però ho van fer, i és brutal. En Shin Shan va prendre mal aquest dia, per culpa dels dubtes de la nena. Si aquesta, que no sé com es diu, hagués anat al gra... no vull ni pensar-ho...

Jansy ha dit...

Xexu, les últimes torres dels verds han donat molt bona sensació i em passava pel cap que la podien descarregar, però és un castell molt traïdor i fins que no estan tots abaix no es pot dir descarregat (i ben lligat).