divendres, 19 de desembre del 2008

Pel·lícules que vénen (3)

Avui comencen a arribar les pel·lícules bones. Totes les productores amb aspiracions als Oscar esperen el màxim per a poder llançar els seus films. En poques ocasions ha triomfat una pel·lícula estrenada a la primavera; d'aquesta forma l'expectació és màxima i també són més fortes les sorpreses i les decepcions. Però en tot cas, ara s'estrena el període on podem veure les millors pel·lícules (i les més llargues). Anem per ordre:

El intercambio (s'estrena el 19 de desembre): Dirida per Clint Eastwood (Million Dollar Baby, Mystic River). Amb Angelina Jolie i John Malkovich. Drama. Anys 20, explica la història d'una dona a qui li segreten el fill i el recupera, però sospita que no és el seu fill i aleshores s'ha d'enfrontar a la corrupció de la policia. Més info aquí. Tràiler en castellà:


Australia (s'estrena el 25 de desembre): Dirigida per Baz Luhrmann (Moulin Rouge). Amb Nicole Kidman i Hugh Jackman. Drama. Ambientada en els anys 30, una aristòcrata anglesa abandona el seu país per a seguir el seu marit a Austràlia. Més info aquí. Tràiler en castellà:


Mi nombre es Harvey Milk (s'estrena el 9 de gener): Amb Sean Penn, Emile Hirsch, Josh Brolin. Drama. Basada en la història real de Harvey Milk, el primer polític obertament homosexual en ser escollit per un càrrec públic (durant el 1977). L'any següent va ser assassinat. Més info aquí. Tràiler en castellà:


Resistencia (s'estrena el 9 de gener): Amb Daniel Craig. Drama bèl·lic. Durant la Segona Guerra Mundial, tres germans es refugien dels nazis en un bosc. Allà s'hi ajunten més refugiats i aviat s'hi forma una comunitat amb relativa llibertat i l'objectiu de venjar-se. Més info aquí. Tràiler en castellà:


Revolutionary Road (s'estrena el 23 de gener de 2009): Dirigida per Sam Mendes (American Beauty, Camino a la perdición). Amb Leonardo DiCaprio i Kate Winslet (sí, sí, primer cop des de Titanic). Drama. Una parella dels anys 50 amb dos fills tenen un dilema entre els seus desijtos i els dels demés. Més info aquí. Tràiler en castellà:


La duda (s'estrena el 30 de gener): Amb Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman i Amy Adams. Drama. El 1964 una monja s'enfronta amb un sacerdot perquè sospita que està abusant d'un estudiant negre. Més info aquí. Tràiler en V.O.S.E.:


El curioso caso de Benjamin Button (s'estrena el 6 de febrer): Dirigida per David Fincher (Seven). Amb Brad Pitt, Cate Blanchett i Tilda Swinton. Drama fantàstic. IMPRESCINDIBLE. Un home de 50 anys comença a fer anys enrere, fent-se cada cop més jove, i tot li va bé fins que s'enamora d'una dona de 30. Més info aquí. Tràiler en castellà:


El desafío: Frost contra Nixon (s'estrena el 13 de febrer): Dirigida per Ron Howard (Una mente maravillosa). Amb Franl Langella. Drama. Una sèrie d'entrevistes del periodista Frost al president dels EUA Richard Nixon, després d'haver estat obligat a abandonar la Casa Blanca. Nixon haurà de contestar les preguntes sobre l'escàndol del Watergate. Més info aquí. Tràiler en castellà:


Slumdog Millionaire (s'estrena el 13 de febrer). Comèdia dramàtica. IMPRESCINDIBLE. Un orfe de l'Índia participa al "Quieres ser milionario?" fins a arribar a l'última pregunta. Com que un pobre no pot tenir tants coneixements, l'acusen de fer trampa i l'arresten. Per a demostrar que sabia les respostes es veu obligat a explicar la seva vida, que viu desventures en les que aprèn cadascuna de les dades que li han ajudat a encertar les preguntes. Més info aquí. Tràiler en anglès:


El lector (s'estrena el 13 de febrer). Dirigida per Stephen Daldry (Las horas). Amb Kate Winslet. Drama romàntic. Un jove i Hanna, que li dobla l'edat, comencen un idil·li fins que Hanna desapareix. Vuit anys més tard, es tornen a trobar en un judici contra col·laboradors nazis: ell com a observador estudiant de dret i ella com a acusada. Més info aquí. Tràiler en V.O.S.E.:


Gran Torino (s'estrena el 20 de febrer): Dirigida per Clint Eastwood (Million Dollar Baby, Mystic River). Amb Clint Eastwood. Un veterà de la guerra de Corea descubreix que el seu veí adolescent d'origen asiàtic intenta robar-li el seu tresor: un Gran Torino de 1972. Més info aquí. Tràiler en castellà:


Aquesta post es pot modificar segons vagin apareixent canvis de dates o millors versions dels tràilers.

3 comentaris:

Laia ha dit...

ostres... he de dir que m'agrada el teu criteri... les que has titllat d'imprescindibles em criden l'atenció! A veure si puc anar-les a veure!

I el llibre "el lector" el tinc! i me l'he llegit, és clar!

Luke ha dit...

Bona sel·lecció, però també has de dir que també és l'època de l'any on ens carden 40 pelis nadalenques!

Per cert Clint Eastwood és megadur i si no mira "El Sargento de Hierro". Per cert el Ford Gran Torino és un cotxe mític en les pelis i sèries americanes, era el cotxe de l'Starsky i en Hutch! Aquí et deixo el link a la imatge del Torino.
http://www.hassinen.eu/1974Ford_Gran_Torino_Starsky_Hutch.jpg

Doncs vinga nen vagi bé el cine i les festes!

Jansy ha dit...

Laia, les dues imprescindibles són les que tenen les històries més atractives de totes, però potser alguna altra de les que dic també està prou bé.

Luke, pel·lis nadalenques i pel·lis infantils vomitives. Jo, la veritat, això del Ford Gran Torino no ho havia sentit mai, però a la pel·lícula crec que surt ben poc.