dijous, 11 de desembre de 2008

Globus d'or 2009

A les dues del migdia s'ha conegut la llista de nominats.

Els Globus d'or són uns premis considerats l'avantsala dels Oscar. Els votants dels Globus d'or són periodistes dels Estats Units que treballen per a premsa estrangera, així que són els premis amb gustos més europeus, i sovint coincideixen amb els Oscar. La gran diferència entre els Oscar i els Globus d'or és que, en aquests últims, hi entren tant categories cinematogràfiques com sèries televisives. Una altra diferència és que als Globus es divideixen les grans categories entre pel·lícules de comèdia/musical i drama.

Ja portem una setmana de premis poc transcendentals, fins que han arribat els Globus d'or que sempre apunten millor cap a on van els Oscar. D'aquí justament un mes, l'11 de gener, s'otorguen els Globus d'or.

Aquí estan les nominacions de millor pel·lícula, en les seves dues categories:

Millor pel·lícula dramàtica

El curioso caso de Benjamin Button
El desafío: Frost contra Nixon
The reader
Revolutionary Road
Slumdog Millionaire

Millor pel·lícula de comèdia o musical

Quemar después de leer
Happy: Un cuento sobre la felicidad
Escondidos en Brujas
Mamma Mia!
Vicky Cristina Barcelona

De les nominacions, s'hi poden destacar les 5 nominacions de "El curioso caso de Benjamin Button, "El desafío: Frost contra Nixon" i "La duda", com també les 4 nominacions de "Vicky Cristina Barcelona", incloent les nominacions de Penélope Cruz i Javier Bardem (aquesta sí que és sorpresa!).

Per altra banda, les sèries. Les sèries dels Globus d'or acostumen a ser aquelles que ens enganxen més; només cal veure les últimes guanyadores: Anatomía de grey (2006), Perdidos (2005), Nip/Tuck (2004), 24 (2003), A dos metros bajo tierra (2001) i algunes nominades com Prison Break (2005) o Herois (2006). Aquí tenim les d'enguany:

Millor sèrie dramàtica

Dexter
House
En terapia
Mad men
True blood

Millor sèrie de comèdia o musical

Rockefeller Plaza
Californication
Entourage: Juego de Hollywood
The Office
Weeds


Per veure totes les nominacions de totes les categories, cliqueu aquí.

Recordatori: el 22 de gener surten les nominacions dels Oscar i el 22 de febrer l'entrega de premis. I, per cert, aviat tindreu noticies i, fins i tot, hi podreu participar...