dimarts, 2 de desembre del 2008

Derivacions cinematogràfiques

No vull parlar pas de pel·lícules que s'assemblen, sinó a un fenomen que he descobert fa poc (ahir, de fet). Es tracta de fer un spin-off de pel·lícules.

Els spin-off normalment es duen a terme a les sèries. Un spin-off és una sèrie creada a partir d'una altra, una extensió de l'original, habitualment a través d'un mateix personatge. Els spin-off de sèries estan a l'alça. La raó és ben lògica: si una sèrie té èxit, fes-ne una altra a partir d'ella; probablement tindrà èxit. Per veure-ho més clar només cal anomenar uns exemples força coneguts:

La sèrie "Aída" és un spin-off de "7 vidas".
La sèrie "Sin cita prèvia" és un spin-off de "Anatomía de Grey".
La sèrie "CSI: NY" és un spin-off de "CSI: Miami" i aquest últim és spin-off de "CSI (Las vegas)".

Com deia, ara he descobert els spin-off de pel·lícules, un bon recurs cinematogràfic. En faré dos esments; no en conec cap més, la veritat.

El primer és el film "Superagente 86: Bruce y Lloyd, fuera de control" que és un spin-off de "Superagente 86 de pel·lícula", la de l'agent secret dels anys 60, sí. L'spin-off ha sortit directament en DVD, sense passar per la gran pantalla. Els protagonistes són dos tècnics dels serveis secrets, que apareixen forces cops a la pel·lícula original (un d'ells és el Hiro Nakamura d'Herois). Encara no l'he vist, però no té pinta de ser gaire bona...

L'altre és un curt de Pixar. L'spin-off és del film d'animació "WALL·E" i s'anomena "BURN·E". El protagonista és BURN·E, un robot soldador que ha de reparar un tros de la nau espacial que apareix a "WALL·E". En ell hi passen un munt de coses relacionades amb la història de "WALL·E" i s'entrellacen. Aquest curt es pot trobar coma extra del DVD o bé el podeu mirar aquí:

Avís 1: No recomano veure aquest curt a qui vulgui mirar "WALL·E" i encara no l'hagi vist. Avís 2: La qualitat del vídeo és excepcional i recomano visionar-lo en pantalla completa.



Agraïments a en Martí, que m'ha fet descobrir aquest curt.

4 comentaris:

Farbalà ha dit...

Realment el curt és molt bo!! M'encanta Pixar i m'encanta Wall-e!!

Dan ha dit...

El curt es genial!

Jansy ha dit...

Pixar és l'única que ha sabut equiparar les animacions amb les pel·lícules corrents.

Llum ha dit...

Realment molt bo, el curt. Al nivell de Wall-E.