dijous, 26 de juny del 2008

Resultats de la selectivitat

Acaben de sortir les notes de selectivitat i no paro de llegir i escoltar notícies sobre els resultats i les notes mitjanes. El pitjor és que els mitjans de comunicació treuen conclusions d'on no n'hi ha. Que si la nota mitjana (6,06) és la més alta en 9 anys, que si la nota de català (5,52) és molt més baixa que la de castellà (6,25), que si les pitjors notes són de llatí i de química...

Ho expliquen com si els joves dominessin més el castellà que el català, com si no s'esforcessin prou amb les mates, que aquest any han estudiat més i per això han tret millor nota. I tot això no té cap fonament. Ignoro com es preparen els enunciats dels exàmens, jo m'imagino que deuen ser uns quants experts (no més de 10) que ideen les preguntes pels exàmens. Només ells decideixen les estadístiques posteriors: els exàmens de català sempre surten més difícils que els de castellà; els exàmens de mates són per deprimir a qualsevol; els de filosofia o dibuix tècnic
són sempre molt semblants. No se'n poden extreure conclusions d'aquests resultats. La nota de matemàtiques del meu any va ser molt baixa, però no pas perquè la gent no hagués estudiat mates (seria complicat posar d'acord a 20.000 estudiants) sinó perquè l'examen en sí era molt complicat! I de seguida van aparèixer notícies dient que els joves no donàvem prou importància a les mates! De fet, les úniques estadístiques que he extret de les notícies és que la nota mitjana de Batxillerat ha pujat (3 centèssimes, uau!).

Per no parlar dels superestudiants... Aquesta gent repel·lent que treu les notes més altes de Catalunya, que els fan sortir per tot arreu (diaris, ràdios, Cuní...) com si tinguessin la solució immediata pel canvi climàtic. Els hi han fet entrevistes i n'han tret informació tan absurda com que juga a l'ordinador i no a la Play, que li agrada el ping-pong i que sap parlar una mica de xinès.

5 comentaris:

Farbalà ha dit...

Els mitjans de omunicació ho tergiversen tot i la selectivitat els hi ve de perles per qualificar als joves i generalitzar mooolt.

Tens raó en moltes de les coses que dius. El meu examen de mates va ser moooolt difícil i el de castellà infinitament més fàcil que el de català.

Però ves que hi farem... Els joves estem destinats a ser qualificats pels majors com a mandrosos i poc aplicats...

Laia ha dit...

és que... és que... català i castellà és incomparable! Sempre és més fàcil castellà, la part de sintaxi és totalment diferent!

Doncs m'has deixat una mica parada perquè a mi química em va anar molt bé (crec)... Avui sabré la nota al detall! A veure si jo tenia massa bones vibracions... :S

Luke ha dit...

Psss merda de sele... segur que han baixat el nivell perquè la panda de garrulos que puja avui en dia aprovi alguna cosa...

Me'n recordo de l'any que vam anar a la sele... i l'examen de català era per tirar-se a terra a plorar :S, sobretot amb els sinònims! Et foten un text en català antic i pretenen que treguis sinònims de paraules que ni coneixes... em sembla injust... quin coi es el sinònim de "mes" i en teoria no parlem del mes que forma part de l'any XD...si algú ho sap que m'ho digui.

PD:Si m'apurei jo sé insultar en uns quants idiomes XD inclós el japonés xD ale a cascar-la xD

Jansy ha dit...

Dafne, quanta raó tens: els joves sempre seran els majors criticats; que si incívics, que no tenim futur, que no sé què... total, normalment tot està mal enfocat.

Laia, Espero que t'hagi anat bé Química, però ja veus, és el que diu la premsa... Català i castellà haurien de tenir un nivell semblant.

Luke, és veritat al nostre examen de català ens van preguntar per un sinònim de "juny", jo vaig posar "fer l'amor", que el corrector es deuria partir ja que "juny" és "segar" o alguna cosa d'aquestes del camp, però bé s'havia d'omplir el buit!

Luke ha dit...

Ah doncs segurament si que era juny XD ni idea xD em sembla que mes és el que jo vaig posar jajajajaja.

PD:Igualment conquistaré el món MUAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHA!