diumenge, 8 de juny del 2008

Lexu's - Igualada - 07/06/2008

Feia mesos que els Lexu's no tocaven. La raó? Preparaven un disc nou. "La vida perfecta" sortirà el 23 de juny a la venda, tot just el tercer disc del grup catalano-andorrà. Aquest dissabte 7 de juny presentaven les cançons en públic, per primer cop. Tota una incògnita.

Igualada. 12 de la nit. La sala on els Lexu's havien de tocar restava tancada (que, originalment, es diu "La Sala"). Una mica tard, van obrir. Una mena de teatre convertit en sala de concerts i ball. Estava força bé, però va ser millor trobar per sorpresa la paradeta dels Lexu's amb... el disc nou! Un disc que havia de sortir a les botigues 16 dies més tard. Felicitats a l'esforç dels paradistes! :)

Mitja hora més tard, els Lexu's van començar el concert, amb un públic força reduït (ja és normal, havent de pagar). Havien de presentar tot el nou disc i així ho van fer, fet que va resultar estrany perquè ningú coneixia les lletres. Van començar amb el seu primer single "Fràgil", una cançó que apunta molt alt i que van repetir per acabar el concert. Entremig, totes les cançons del disc, que sonen realment molt bé (no en destacaré cap, perquè encara haig d'escoltar el CD uns quants cops més. Obviament, també van tocar cançons dels discos anterior, com "Sense", "Sent amb mi", "S'està fent fosc" i "Qui pogués" del disc "Sent amb mi", i també "Potser demà" i "Quan no hi ets" del disc "Saps".

Nota positiva: els Lexu's continuen com sempre. El disc està a l'alçada del grup i en concert continuen aixecant els ànims i l'eufòria. Els músics molt simpàtics com sempre (van firmar el disc i tot).

Nota negativa: les cançons antigues. Van escollir força encertadament les cançons a recuperar dels discos antics, però vaig trobar a faltar "Endavant" i "Sentirem la vida". Les que sí que van tocar, em van semblar un pèl més lentes del que és habitual, però continuen sent genials. De tota manera, era un concert de presentació i desconeixo si als pròxims concerts seguiran tocant el mateix repertori. També crec que haurien de tocar un parell o 3 de cançons més en els concerts.

La vida encara pot ser perfecta. Força Lexu's!