dijous, 23 d’abril del 2009

Al drac va matar i la princesa va salvar

Qui no ha fet rimar frases tan absurdes com aquestes? És patètic, però, en el fons, si es fa amb enginy té certa gràcia. El pobre Sant Jordi és el que més rimes absurdes ha rebut, que ja té mèrit. Per cert, per què de petits sempre guanyaven els certàmens literaris les versions futuristes de Sant Jordi? Millor que no parli de concursos de Sant Jordi...

Avui és un d'aquells dies que costa enfadar-se. Per Sant Jordi sempre es respira un cert optimisme a l'ambient. Felicitat. Felicitat entre setmana! Increïble. I és que passeges per Barcelona i t'hi enganxes, aquest dia. Avui tot déu m'ha volgut vendre roses, legalment i il·legalment, fins i tot quan anava dins del cotxe. Els llibres ja els tenia comprats. De fet, cada dos per tres compro llibres, així que durant les següents setmanes no n'hauré de comprar. Però és bonic tot un poble abocat a una tradició. La tradició de l'amor i la saviesa. Perquè... en quin altre lloc del territori espanyol tindria èxit una venda massiva de llibres? Encara que sigui el famós "llibre del Guardiola". Avui em sento més català que altres dates, és estrany. És estrany perquè la tradició la segueix tothom, encara que portin samarretes de la "roja" o siguin immigrants que no han dit mai ni una paraula en la llengua de les "Homilies". Bé, aquests dos tipus, segurament es llençaran més per les roses que no pels llibres.

Enllaç per saber què hauríem de fer per ser feliços durant tota la setmana. :)

Preguntes sense resposta:

- Per què les parades on hi ha signatures d'autors tenen tan poc espai per a les cues/xafarders?
- Per què hi ha només un 10% de llibres en català a la venda?
- Per què saturen tot el Campus Nord per fer un esmorzar polític al Palau Reial?
- Per què els escriptors catalans no escriuen llibres de més de 300 pàgines?
- Per què no hi ha llibres de butxaca a les parades?
- Per què tothom observa qui firma si quasi mai sabem quina cara fan els escriptors?
- Per què a les parades de grups polítics sempre hi donen globus?
- Per què no hi ha roses tancades? M'explico: no són més boniques les roses tancades que les obertes? No duren més les roses tancades que les obertes?
- Per què hi ha tants venedors ambulants de roses? Ja és legal tot això?
- Per què no s'amplia més l'espai reservat a parades en comptes de provocar saturacions humanes?
- Per què hi ha 10€ de diferència entre un llibre "tapa dura" amb la seva versió de butxaca?

5 comentaris:

Laia ha dit...

Mmm... tinc unes quantes hipòtesis:

- No és que no hi hagi llibres de butxaca... és que no els veus... segurament n'han passat uns quants abans que tu i com que són fàcils d'amagar... han "volat" ;-)

- La legalitat de la venta de roses és mooolt dubtosa... no sé si s'ha de tenir alguna llicència o demanar permís, però nosaltres n'havíem vengut pel viatge de fi de curs, comprades no-sé-on i vengudes a un preu més elevat que no-sé-on...

- I suposo que això de les 300 pàgines... no sé, déu n'hi do, deu cansar força no, exprimir-s'hi tant el cervell?? Total, crec que el preu no va a "pes" com si fossin pomes... S'hie sforcen emnys i en treuen el rendiment. hahaha... En el fons deu ser una estratègia!

Quina de tonteries dic... re, re, espero que passessis un bon dia ;-)

Laia ha dit...

uix... "s'hi esforcen menys", perdó!

Jes ha dit...

jajajaja molt bó això de les paradetes de polítics que donen globus jajajajaja.
Estic amb tu amb que és un dia en el que et sents molt més català.
Tothom participa de la festa!
És curiós que tothom deia "les rambles estan petades, no es pot passar" i tot i saber la saturació humana que et trobaries, acabaves anant a la rambla, perquè necessitaves formar part de la festa, viure l'atmosfera i disfrutat d'un dia tan meravellós com el que va fer.

Ah! crec que la gent mira les cares dels escriptors per això mateix que dius, perquè no saben la cara que fan i senten curiositat per saber-ho.

Encara que compris llibres la resta de l'any, aquell dia sempre m'auto-regalo un llibre.
Per cert, quin llibre/s vas regalar??

Jansy ha dit...

Laia, si que deuen volar alguns, sí. Masses mans tocant llibres i poca gent a l'aguait. Suposo que els llibres curts és per estratègia, però és que n'hi ha cada un... per no dir noms, diré els de Sergi Pàmies i els de Quim Monzó.

Jes, Els catalans som massoquistes i anem a les Rambles a patir, a que ens fotin empentes, a que ens atabalin amb els cotxets de nens o, en el pitjor dels casos, que ens fotin la cartera. Vaig regalar "Yo mato", "Kafka a la platja" i "El evangelio del mal" i em van regalar "El color de la magia" i "La resurrección de Antártica". Quants llibres!

Carol ha dit...

Només dos comentaris:

M'agrada la teva tornada :D

He rigut molt amb el teu post de "Vaig cometre un delicte" (o per l'estil! :P)

Jo m'he enfadat el dia de Sant Jordi (per sort, no el d'aquest any!).

Sóc de lletres