dissabte, 30 d’agost del 2008

Sant Fèlix 2008

Oh, Sant Fèlix, Sant Fèlix... Què millor que regalar-nos aquesta magnífica actuació? Ja sabíem al que aspiraven les colles, però no podíem pensar que tot sortís tan bé. Un total de 6 castells de 9 i 7 castells de gamma extra, sensacional (rotllo "Nadal a 3 bandes").

Després d'un pilar de 6 carregat dels Falcons de Vilafranca, ha començat la primera ronda. Els verds s'han tret de no se sap on un 4 de 9 amb folre i agulla que ha semblat senzill i tot! Pim-pam. Fantàstic. Per completar la ronda, les altres 3 colles han realitzat un 3de9f cadascuna, del tot esperable. La segona ronda ha començat amb un 2de9fm descarregat que els vilafranquins han hagut de treballar força (increïblement, el primer que feien aquest any). Aleshores ha vingut el moment més estel·lar de la diada: la colla Joves provava el 5 de 9 amb folre, un castell que feia uns dies no tenien del tot decidit, però que finalment l'han portat a plaça. Ha ballat, s'ha bellugat, s'ha quasi trencat... però han resistit! I l'han descarregat, molta més sorpresa!!! Per fi les coses els hi van força bé, ja els hi tocava (ara mateix, deu estar mitja colla de festa). Fins aquí l'actuació havia estat implecable, amb una ronda i mitja sense caigudes (increïble per Sant Fèlix). Una altra sorpresa a continuació: el 3de9fa de la Vella. Sincerament, no m'ho esperava. Era el castell que els verds volien fer a plaça i la Vella s'hi vol avançar? Carai! Però s'ha vist un castell que encara no tenen pas. Caiguda. L'hora del gamma extra de Minyons, el 5de9f. Sembla que segueixin un patró amb aquest castell: puja força bé, el coronen, es rebrega i cau. La Vella ha acabat la ronda amb un 3de8a, baixant força el nivell de la diada (i en aquell moment he suposat que ja no farien res de bo en tot el dia). Tercera ronda, una altra sorpresa: Vilafranca no intenta el 3de9fa! No en conec els motius, però ha estat així. L'han fet sense agulla, sorprenentment amb forces problemes. La Joves havia de tancar la seva diada, de suposar un 4de9f. Però ha caigut, l'acotxador ha estat molt lent, llàstima. La Vella torna a sorprendre i es treu de la màniga el 2de9fm (que sí estava previst abans de la diada) i el carreguen! Els creia per morts. Babau, que són de Valls! La Joves torna a provar el 4de9f (què valents!) i el descarreguen, igual que els Minyons. Hora dels pilars: força esperable, però... mai se sap. Vilafranca i Vella descarregant i carregant respectivament el pilar de 8 amb folre i manilles (molt bé la Vella!). Els Minyons han pogut fer un pilar de 6 i la Joves s'ha conformat amb pilars de 5.

Castellers de Vilafranca: 4de9fa, 2de9fm, 3de9f, Pde8fm.
Colla Joves Xiquets de Valls: 3de9f, 5de9f, i.4de9f, 4de9f, 2P5.
Colla Vella dels X. de Valls: 3de9f, i.3de9fa, 3de8a, 2de9fmc, Pde8fmc.
Minyons de Terrassa: 3de9f, 5de9fc, 4de9f, P6.

Estadístiques curioses que podem treure de la diada:

- És el primer 5de9f que descarrega la Joves.
- Des del 1981, els Castellers de Vilafranca no havien descarregat mai tots els castells per Sant Fèlix.
- És el primer cop que s'intenta el 3de9fa, intent fet per la Vella.

Un resum per colla:

- Vilafranca: Gran actuació amb tot descarregat, però faltant el grandíssim intent de castell al que ens tenen acostumats (en principi havia de ser el 3de9fa).
- Joves: Els triomfadors morals de la diada. Han descarregat el 5de9f i han pujat força el seu llistó, així com la seva confiança.
- Vella: Bona actuació, tot i el decepcionant 3de9fa. Però han fet dos gammes extres, encara que s'han endut 3 caigudes.
- Minyons: Tot i que suposo que carregar el 5de9f és un bon resultat, crec que podrien haver apretat un xic més... són els Minyons.

Resum global:

Un Sant Fèlix genial, ple de castells que només es poden veure en cites comptades, ple de sorpreses, de victòries morals i d'elevació del sostre casteller anual de les 4 colles. M'encanta pensar que el Concurs d'enguany serà molt més emocionant (espero). I un total de 139 fotos.

3 comentaris:

Laia ha dit...

Oooostres quins castells que es carreguen per st Fèlix no? Fa molt que no vaig a veure castells, però de petita anava de plaça en plaça amb els pares. Però és que jo pateixo, coi!!

Que ets membre d'alguna d'aquestes colles tu?

Jesús M. Tibau ha dit...

molt bon resum de la diada, o nsuposo que la Joves surt molt reforçada

Jansy ha dit...

Laia, sí, molt bons castells! I aquest any millor, perquè les coses han sortit força bé per part de tothom. Patir és molt fàcil si es veuen els castells des de fora (o si ets mare d'un enxaneta), el més recomanable és conèixer un xic els castells, però per això necessites algú que t'ho expliqui al teu costat a plaça. Ah, i sí, era membre d'una colla molt petita, malauradament ara ja no fem castells, però han estat uns anys molt bons. Del tot recomanable!

Jesús, home, crec que és un bon resum perquè és el que n'opina la majoria d'aficionats. És cert, la Joves surt amb la moral pels núvols i s'ho mereixien!