dissabte, 23 d’agost del 2008

Que es faci la llum!

Ahir vaig decidir escriure un e-mail. Feia molts dies que l'hauria d'haver escrit però, com que no era urgent, em feia mandra. Però ahir estava motivat i vaig començar a escriure'l. Al cap d'un paràgraf em surt l'error de l'Internet Explorer que et tanca totes les finestres del navegador. Ja hi tornem a ser! M'enfurisma per partida doble: se m'esborra l'e-mail i se'm tanquen totes les finestres que tenia obertes (que jo, normalment, en tinc un bon munt). I dic que "ja hi tornem a ser" perquè últimament em passa molt sovint, sobretot quan escric al bloc (sort que es desa de tant en tant) i quan escric un correu electrònic.

Així que el vaig obrir Firefox per tal que no em sortís l'error i poder tornar a començar l'e-mail. Era llarg; ja he dit que estava motivat. Però el que no esperava és que, de sobte, marxés la llum. Mecagonlousagrat! Mort al correu, mort a l'ordinador, mort a la meva voluntat d'escriure. Unes nenes cridaven en algun pis del meu bloc. Vaig mirar al carrer i tothom estava al balcó, això vol dir que ha marxat la llum a tot el carrer com a mínim. Vaig començar a pensar el que havia de fer. "D'aquí poc haig de marxar... m'haig d'afaitar... no em puc afaitar a les fosques... espero que vingui aviat la llum". Però l'electricitat no va venir i em vaig jugar el coll afaitant-me a les fosques (exagerat!). Però tot no acabava aquí. Havia d'agafar el cotxe, però havia de posar benzina, sinó no arribaria a Barcelona. I l'única benzinera que hi ha de camí és la que tinc al meu poble. Algú sap si les benzineres funcionen amb normalitat quan se'n va la llum? Res, me l'hauria de jugar (ja aniré a 80 km/h, tu!). Però calla! Com sortiré del garatge si no funciona el mecanisme automàtic de la porta? Té clau aquella porta? Qui té clau d'aquella porta? Jo no. Mon pare sí, però deia que no rutllava gaire bé. Fantàstic!

Vaig baixar les escales del meu pis amb la llanterna per no fotre-me-la. Vaig anar al garatge amb la clau de la porta. Hi arribo i algun veí l'havia deixat oberta, per sort. Just quan obro el cotxe, s'obren els fluorescents del garatge. A bones hores! Tot arreglat... Però com se'm pot haver embolicat tant la troca perquè se n'hagi anat la llum?

Avui, a l'obrir l'ordinador, he descobert que el Firefox ressuscita els e-mails que et queden tallats en cas d'error; em sembla que és l'únic aspecte positiu que li trobo a aquest navegador. Però almenys tot ha tornat a estar com si no hagués passat res.

4 comentaris:

Llum ha dit...

Mira-t'ho pel cantó positiu: a casa meva ni tan sols t'haguessis pogut afaitar, perquè quan no hi ha llum, no hi ha aigua (ni gas). L'aigua ve del pou i necessita un motor, que va amb llum...

I sí, sense llum estem tots perduts.

Ah! I jo sempre faig servir el firefox, entre altres coses per això que dius dels mails (tot i que el gmail també va guardant, com el blogger... ja tot és de la mateixa casa...)

Jes ha dit...

Jansy encara no has probat d'imaginar-te un dia sense electricitat? t'has parat a pensar que hauries de deixar de fer gairebé el 99% de les tasques diaries?

Luke ha dit...

A mi el que em sembla més curiós de tot és que encara fagis servir la xusta de l'Internet Explorer i pel què dius deus fer servir el 6.0. Almenys fes servir el 7.0 que té pestanyes com el Firefox i així t'estalvies 40 finestres obertes menjant RAM (que no bebent). Això si quin dia també que vam escollir per anar a sopar.

Jansy ha dit...

Llum, caram, a casa teva deu ser un drama quan no hi ha llum. Vaja, no sóc expert, però això del pou no ho podríeu solucionar amb un dipòsit intermig?

Jes, un dia sense electricitat... sí que me l'imagino, perquè l'he passat, i és fotut, a no ser que surtis.

Luke, no faig servir el 6.0, sinó el 7.0. Quan dic que faig servir moltes finestres em refereixo a finestres de tot tipus de programes (incloc els navegadors, i incloc les pestanyes). Normalment faig servir l'Explorer per navegar, però utilitzo el Firefox per segons quines coses. El problema és que tinc l'ordinador una mica tarat de problemes (coses de virus).