dimecres, 2 de gener de 2013

2012, en jocs de taula

Per poder fer aquest resum, m'he fixat amb elpost que vaig fer l'any passat. Sempre és bo tornar enrere i recordar.

Aquest any destaco que he format part del naixement del Club Amatent, que m'ha aportat moltes hores de joc i conèixer persones tant o més friquis que jo. Amb ells he pogut participar a moltes coses i organitzar-ne d'altres (moltes menys de les que m'agradaria). També he pogut participar a la lliga de jocs de taula organitzada pel club El templo y la torre, amb el que vaig aprendre a jugar a molts jocs.

Coses que han canviat? Doncs que, tot i estar en un club de jocs de taula i tenir assegurades partides un cop cada dues setmanes, he jugat bastantes menys partides que l'any passat. Segurament, això es deu a les obligacions i altres prioritats que hem tingut els membres del meu grup de joc habitual. Però que consti que no és per mi, que jo sempre tinc temps per jugar.

He pogut jugar a molts jocs diferents, però no n'hi ha hagut cap amb el que hagi jugat tants cops com per destacar-ho. Això pot ser degut al poc que he jugat respecte l'any passat, a la crescuda de la ludoteca o al constant intent d'amortitzar els jocs. De fet, el joc que he jugat més és el Carcassonne, que no és un joc que m'agradi massa, però l'he jugat molts cops en tornejos.

Com que registro totes les partides al meu perfil de la BGG, puc dir que en tot l'any he fet 304 partides (l'any passat 413) a 127 jocs diferents. La Gemma i jo som propietaris de 89 jocs (34 més que l'any passat) i 12 expansions (4 més que l'any passat). Per cert, d'aquí poc faré la meva partida número 1000. A quin joc serà???

Els 10 jocs que més he jugat aquest 2012 han estat els següents:

Carcassonne (12 partides)
Onirim (11 partides)
Hanabi (10 partides)
Diamantes (9 partides)
Friday (9 partides)
D-Day Dice (7 partides)
Zombie Dice (7 partides)
7 wonders(6 partides)
Drako (6 partides)
Hive (6 partides)

En realitat, moltes partides d'aquestes han estat en solitari: Onirim, Friday i D-day dice.

El top10 segons la puntuació que dono als jocs, deixaria una llista així:

9,4: Dominion i expansions
9,1: Agricola
8,9: 7 wonders
8,8: Ghost Stories
8,7: D-Day Dice
8,7: Puerto Rico
8,7: Hanabi
8,7: Caylus
8,6: Pandemic
8,6: Strasbourg

I ja per últim, els millors descobriments de jocs que he fet aquest any són el D-day dice, l'Strasbourg, el Lords of Waterdeep, l'Innovation i l'In the year of the dragon.