dilluns, 21 de febrer del 2011

Categoria "Millor pel·lícula" 2011

Aquests dies anteriors a la gala dels Oscar (diumenge a la nit) parlaré sobre algunes coses relaciones amb els premis. Avui parlo de les pel·lícules nominades a la categoria principal (millor pel·lícula), de les quals he tingut la sort de veure'n 9 de 10 nominades.

Cisne negro
Nota FilmAffinity: 8,0
Nota Jansy: 8

No sé què vaig aprendre al veure-la; segurament res. Però és de les poques pel·lícules que m'han fet sentir tantes sensacions i sentiments diferents (dels que fan passar mala estona!) i només per això ja val la pena. I la israeliana Natalie Portman que es menja la pantalla: està fantàstica!


Valor de ley
Nota FilmAffinity: 7,3
Nota Jansy: 8

Va ser tota una sorpresa per mi, tenint en compte el referent que tenia dels Coen per "No es país para viejos". És una pel·lícula d'aventures (no penso definir-ho com a western) amb alguna escena força violenta (això sí que és Coen 100%) i 2 personatges protagonistes fantàstics encarnats per Jeff Bridges i Hailee Steinfeld. No és l'òstia, però vaig sortir del cine dient "cony, m'ha agradat".


La red social
Nota FilmAffinity: 7,2
Nota Jansy: 6,5

No entenc els motius perquè els crítics tenen per valorar tan bé aquesta pel·lícula. A mi em va avorrir molt. És cert que és una història molt ben narrada, i que el protagonista (Jesse Eisenberg) te'l creus molt. Tot plegat és massa fred i també així vaig acabar la pel·lícula: fred. Tothom diu que la millor escena de la pel·lícula és la cursa d'una regata, que no té res a veure amb la resta del guió i això ja ho diu tot.


El discurso del rey
Nota FilmAffinity: 7,6
Nota Jansy: 8

És una història senzilla, que no se'n pot treure gaire suc. Però ho aconsegueixen. Unes bones interpretacions, una mica d'humor (de fet sembla una comèdia) i molt bona ambientació. Una pel·lícula humanitzadora.


Toy Story 3
Nota FilmAffinity: 8,2
Nota Jansy: 7

No m'agradaven les dues anteriors pel·lícules d'aquesta saga. Toy Story 3 utilitza la tecnologia de l'actual Pixar i tot millora molt. L'humor de la pel·lícula és fantàstic i hi vaig passar una estona molt bona, però la veritat és que no em va aportar gaire res nou.


Los chicos están bien
Nota FilmAffinity: 6,8
Nota Jansy: -

No la puc valorar, perquè no l'he vist.


Winter's Bone
Nota FilmAffinity: 6,6
Nota Jansy: 6

La pel·lícula més independent de les nominades. Em va sorprendre negativament, tot i que és bona, no és res de l'altre món. El que val més la pena és la protagonista Jennifer Lawrence i tota la tensió que produeixen les escenes. Però lamentablement tot va acabar aquí.


127 horas
Nota FilmAffinity: 7,1
Nota Jansy: 7,5

Aquest tipus de pel·lícules m'agraden. I aquesta no és l'excepció. El millor és James Franco, però també considero bo el guió, que no fa avorrir gens. És dura i ho fa passar malament a l'espectador. Tot i això, trobo a faltar una mica de profunditat a la vida del protagonista. Per cert, hi surten unes curtes imatges de castellers!


Origen
Nota FilmAffinity: 8,0
Nota Jansy: 9

Origen és fantàstica per moltes coses, però segurament el motiu principal és pel que a la majoria de persones ens agrada: el guió. Voltes i voltes sense que et perdis. Si un guió et fa jugar, pensar i divertir ja ho té tot. A més a més, no m'ho podien posar millor: tots els actors són dels que més m'agraden. Molt rodona!


The fighter
Nota FilmAffinity: 7,2
Nota Jansy: 6

No entenc perquè està nominada. Em vaig quedar igual abans i després de veure-la. El millor és en Christian Bale. Tot plegat és avorrit i segurament massa americà. També és cert que tracta sobre temàtiques que mai m'han entrat.

3 comentaris:

Elessar ha dit...

Jo de les 10 només he vist Origen i Toy Story 3 i ja saps quina escolliria com a millor de l'any i potser de la dècada, XD.

Jansy ha dit...

El escritor? :p

Andrés ha dit...

Ara ja només cal dir quina serà la guanyadora El discurso del Rey, oi?