dimecres, 2 de febrer del 2011

Capitals dubtoses

Fa un temps vaig parlar de les capitals dels estats dels EUA, que són força estranyes. Un dia d'aquests va sortir el tema, i és que hi ha dos països, les capitals dels quals ens fan dubtar. Aparentment no ho sembla, perquè són dos països molt coneguts.

Així que ara us pregunto (i contesteu mentalment) aquestes dues preguntes:

- Quina és la capital de Canadà?

- Quina és la capital d'Austràlia?

Bé, espero que hagueu contestat (si voleu ho podeu contestar als comentaris, també). Potser fins aquí la pregunta no us ha portat problemes. Ara faré les dues mateixes preguntes però formulades d'una altra manera.

- Quina d'aquestes és la capital de Canadà? Vancouver, Ottawa, Toronto o Mont-real?

- Quina d'aquestes és la capital d'Austràlia? Adelaide, Brisbane, Sydney, Canberra o Melbourne?

Més difícil? O més aclaridor?

Pel que fa al Canadà, hi ha certs dubtes amb la capital pel fet que la capital és la 4a ciutat de l'estat pel que fa habitants. Les 3 que van davant seu són les altres opcions que he posat a la pregunta. La capital de Canadà és Ottawa, que té 1.130.761 habitants. Vancouver en té 2.116.581, Mont-real en té 3.635.571 i la ciutat que en té més, Toronto, en té 5.113.149.

Pel que fa a Austràlia, l'equívoc prové de varis motius, però principalment pel mateix motiu que Canadà, és a dir, el nombre d'habitants. La capital d'Austràlia és Canberra. Sydney té 4.504.469 habitants, Melbourne en té 3.995.537, Brisbane en té 2.004.262 i Canberra és la 8a ciutat en nombre d'habitants (403.118).

2 comentaris:

Matgala ha dit...

Com al Brasil...

(Jo les vaig estudiar totes a l'institut, i encara les recordo... I per mi no és estrany que la capital de Canadà sigui Ottawa, perquè ja em surt de dins. Però algun cop he tingut alguna discusió, jo dient que la capital era aquesta, i la gent dient que no...)

Elessar ha dit...

La d'Austràlia me la sabia, però en la de Canadà estava dubtant entre 4... ;)