dilluns, 28 de juny del 2010

Joc de l'any 2010 (Alemanya)

El "Joc de l'any" és un premi que es dóna als jocs de taula any rere any. Tot i que pot ser que, per a molts jugadors, el "Joc de l'any" no sigui el millor joc, acostuma a apropar-se força. Els jocs premiats porten un distintiu a la capsa (bastant vistós) fent saber el seu èxit.

Però això de "Joc de l'any" comporta un petit problema: cada país té el seu "Joc de l'any". El premi que té més prestigi és l'alemany (i el de França déu n'hi dó). També hi ha el "Joc de l'any" espanyol, però fa pocs anys que funciona.

La qüestió és que avui s'ha donat a conèixer el guanyador dels "Spiel des Jahres 2010" ("Joc de l'any" d'Alemanya), un premi que es dóna des del 1979.

El joc guanyador ha estat el Dixit, un joc molt familiar i molt vistós.


Els altres jocs nominats han estat:

- A la carte
- Fresco
- Identik
- Roll Through the Ages - La Edad de Bronce

Els últims anys donen un premi a especial a algun altre joc, que pel que sigui, no ha pogut participar. Aquest any, han donat un premi especial al joc Un mundo sin fin.

Alguns dels premiats com a "Joc de l'any" alemany d'altres anys han estat:

2009: Dominion
2008: Keltis
2007: Zooloretto
2004: Aventureros al tren
2003: Alhambra
2001: Carcassonne
1995: Los Colonos de Catán
1980: Rummikub

I s'han donat com a premis especials (entre d'altres):

2008: Agricola (Millor joc complex)
2006: Caylus (Millor joc complex)

Per veure tota la llista, cliqueu aquí.



Pel que fa al "Joc de l'any" espanyol, cal dir que és un premi que es dóna des de 2005 i que acostuma a encertar bastant (pel meu gust).

2009: Dixit
2008: Agricola
2007: Los Pilares de la Tierra
2006: Exploradores
2005: Aventureros al tren

5 comentaris:

Elessar ha dit...

Veig que "Aventureros al tren" va tenir força èxit al seu moment. A mi em va agradar molt, la única pega és que té un títol molt cutre.

Jansy ha dit...

El joc està molt bé, tot i que és dels més simples. Això sí, el títol el podrien haver traduït millor: l'original és "Ticket to ride".

Per cert, sempre que vulgueu jugar aviseu, que ara estic bastant lliure!

Núr ha dit...

Mare meva, només per les il·lustracions em sembla que em demanaré el joc aquest del Dixit per Reis!!!!! Que bunik!!!!! N'he buscat la il·lustradora a internet! Quina meravella d'artista!!!! oooooh!

Per cert, de què va, el joc?

Jansy ha dit...

Doncs mira, Núr, és senzill. Et poso aquest enllaç on un blocaire explica el joc i posa un exemple real: http://www.ludikarus.com/2009/10/dixit-y-ahora-que-digo-yo/

Núr ha dit...

merxi!!!