dimarts, 3 de març del 2009

L'exercici de les cerques

L'exercici de les cerques és el millor moment dels que passo fent classe d'informàtica a la gent gran. Primer, perquè és el que més haig de pensar, ja que necessito aconseguir una vintena de preguntes per a que utilitzin tot tipus de webs i tot tipus de cerques, a més a més de que siguin cerques prou difícils però no impossibles. I també m'agrada perquè és dels únics que han de trencar-se la closca els alumnes. I per últim, és l'exercici que els hi demostra que tenen el món a les mans, que poden cercar tot allò que vulguin, que poden explorar.

Aquesta és la llista de preguntes de les quals han de trobar la resposta mitjançant Sant Google, de més senzilles a més complicades, amb alguna intercalació per a variar.

1. Quina és la web del diari El País?

2. Com es diu el president de Portugal?

3. Busca una fotografia d’un ós panda, d’un koala i d’un peix pallasso.

4. Quants habitants té Catalunya?

5. Podem trobar el llibre “La reina oculta” a les llibreries Abacus? Quant ens costaria?

6. De quin país és l’últim guanyador del Premi Nobel de Química?

7. A l’interior de la bandera de Brasil hi ha una frase. Què hi diu?

8. Què és un MP3?

9. Quant costa una guardiola personalitzada dels Fotoregalos del Fotoprix?

10. Busca una imatge aèria de la Torre Eiffel de París (Pista: Google Maps).

11. Podem veure avui la pel·lícula “El curioso caso de Benjamin Button” als Cines Imperial de Sabadell? Qui és l’actor protagonista?

12. Què és un marsupial? Posa un exemple.

13. Quins plats agafaries del menú diari del restaurant Cent Focs i quant val? A quin carrer i població es troba?

14. A quin teatre fan l’obra “Els nois d’història”? Com es poden comprar les entrades?

15. Quants estats té els Estats Units d’Amèrica?

16. D’on surt la lletra que acompanya el nombre del DNI?

17. Quines quatre colles castelleres es reuneixen normalment per la Diada de Sant Fèlix a Vilafranca?

18. Quins són els dos únics estats d’Amèrica del Sud que no toquen l’oceà?

19. Existeix algun mamífer marí? Existeix algun mamífer volador? En cas afirmatiu, posa un exemple de cada.

20. Quina característica curiosa té el foc grec?

21. Com es diu el regidor d’Agricultura i Ramaderia de Caldes de Montbui?

22. El director de la pel·lícula “Titanic” (any 1997) en torna a dirigir una altra aquest 2009. Com es dirà aquest nou film?

23. Quant et costa l’entrada al Museu d’Història de Catalunya? Quin horari fa el museu el diumenge 5 d’abril i quant valdria l’entrada?

24. De què parla la cançó "Soroll" d'Els Pets?

Se us acut alguna més?

4 comentaris:

Boirina ha dit...

Si és per gent gran, potser els agradarà descobrir que poden trobar coses útils. Per exemple, a les senyores els pot interessar trobar patrons de costura, ganxet, brodats, o receptes de cuina (aquí es pot ser creatiu, poden ser adaptades per celíacs o diabètics, per exemple).
També poden haver de trobar el seu programa favorit de ràdio i esbrinar si el poden escoltar al web o si el poden descarregar de la xarxa si un dia no el poden escoltar en directe (i de pas aprenen què es un podcast).
Una altra idea és que cerquin dibuixos per als seus nets petits, per a pintar. O exercicis de la matèria que vulguin que repassin quan els guarden.
Potser els podries demanar quines coses els agrada fer, i a partir d'aquí fer-los cercar coses que els puguin servir.

Laia ha dit...

Hahaha m'ha agradat la 16a... compte que encara acabaran topant amb el teu bloc!!! ^^ I la 19, fins i tot sense Google home!!! ;-)

en això que diu la boirina hi estic d'acord... potser si els fas buscar coses que siguin del seu interès el curset ja no només veuran que els serveix per a "posar-se al dia" i saber fer anar Internet, sinó que hi acabaran trobant una utilitat i els hi agradarà més.

També pots fer-los buscar alguna adreça pel google maps, o preguntar-los la distància entre dos ciutats o carrers... O que consultin horaris de trens, per exemple... Ai, no sé, són dues coses que trobo molt útils ^^

Jansy ha dit...

Boirina, tens idees bones, me n'apunto algunes! El problema és que la gent gran (no tots, és clar) té poca capacitat d'imaginar i no saben què buscar, què els hi agradaria trobar o què poden provar de nou.

Laia, tens raó amb això de la 16, però tots es queden encuriosits. De fet, fins i tot he après que abans els DNI no tenien lletra, sinó només el número (que encara conserven). I tant que saps la 19! Intento triar preguntes que desconeguin. Ah, i ja els faig anar pel Google Maps, tot i que per ells és força complex, a no ser que hi dediquin moltes més hores de les que fem a classe. Però apunto, apunto.

Carol ha dit...

Estan molt bé!!! Val, canvia les preguntes i adequa-les a les seves necessitats... Però la de Sant Fèlix no la treguis!!! ;D Jejejeje Encara et sortirà un senyor de Valls de tota la vida que té la camisa de la Vella dins l'armari ;) Jejejeje

Són molt originals i a mi m'han agradat totes :) Jo m'ho passaria pipa a les teves classes :P