dilluns, 12 de gener del 2009

Resultats dels Globus d'or 2009

Ahir es van celebrar la gala dels Globus d'or, els premis cinematogràfics i televisius que otorga la premsa estrangera dels Estats Units. Una gala que va donar dos guanyadors: la pel·lícula "Slumdog Millionaire", que es va endur els 4 Globus dels 4 que optava, i l'actriu Kate Winslet.

Cal dir que Kate Winslet és l'eterna actriu nominada sense premis. Un total de 5 nominacions als Oscar i 5 més als Globus d'or han marcat la seva carrera mancada de premis. Però ahir això va canviar. Per fi, Kate Winslet va guanyar; i no només va aconseguir un Globus d'or, sinó que ho va fer per partida doble.













Uns quants dels premis:

Millor pel·lícula dramàtica: "Slumdog Millionaire"
Millor pel·lícula de comèdia: "Vicky Cristina Barcelona"
Millor director: Danny Boyle, "Slumdog Millionaire"
Millor actor dramàtic: Mickey Rourke, "The Wrestler"
Millor actriu dramàtica: Kate Winslet, "Revolutionary Road"
Millor actor secundari: Heath Ledger, "El caballero oscuro"
Millor actriu secundària: Kate Winslet, "El lector"
Millor guió: "Slumdog Millionaire"
Millor pel·lícula d'animació: "Wall·e"
Millor sèrie dramàtica: "Mad men"
Millor sèrie de comèdia: "30 Rock" (Rockefeller Plaza)

Resta de premis aquí.

El moment que Kate Winslet rep el segon Globus d'or:

3 comentaris:

Daniel Bermeo ha dit...

Ella es increible... Bravo Kate... Bien merecido.

Anònim ha dit...

Déu meu, Heath Ledger millor actor secundari...però si a la peli surt més que el Batman! Com cony funcionen els criteris per decidir si un és principal o secundari? Bé, almenys sempre ens quedaran els oscar...

Ah! I en Mickey Ruc va guanyar el globus d'or per "The Wrestler" i no per "Slumdog Millionaire", de fet els actors que surten a aquesta ultima no els coneix ni sa m...illor em callo.

L'emprenyat

Jansy ha dit...

L'emprenyat, tens raó amb això de "The Wrestler", se'm deurien creuar els cables quan ho vaig escriure.

Pel que fa als criteris que utilitzen els votants per determinar si un actor/actriu és principal o secundari és... cap! Simplement, els votants voten als actors segons el seu propi criteri. De totes maneres, el que normalment passa és que les pel·lícules realitzen les seves pròpies campanyes per facilitar les coses. Un exemple molt clar és el de Kate Winslet: en les pel·lícules "Revolutionary Road" i "El lector" és la protagonista, però si es presentés a la mateixa categoria es faria competencia a ella mateixa i només podria optar a un premi. Així de els de "El lector" van decidir fer campanya per a Winslet com a secundària. És increïble, però és així. S'haurien de tenir uns criteris més objectius, com fan a d'altres categories.