divendres, 30 de desembre de 2011

2011, en jocs de taula

Estava repassant el post que vaig fer l'any passat resumint l'any que vam tenir en quant als jocs de taula.

És sorprenent veure com canvien les coses i d'altres segueixen igual. En aquell post, el Luque hi va deixar un comentari que tots sabíem que no es compliria: "Aquest any poca cosa em compraré jo crec, alguna expansió del Dominion, algo del Memoir i potser el Ghost Stories i el de la Galaxia la Conquista si és que arriba a sortir mai". Efectivament, això no ha canviat... i el Luque s'ha comprat un fotimer de jocs.

Coses que han canviat? Doncs que la Gemma i jo vivim junts i per fi puc tenir els jocs ordenats en un armari! Hem deixat passar una mica la febre Dominion, tot i que continua sent un bon joc i m'encanta i hem provat una mica de tot. El Luque i jo vam obrir un bloc, que, com era d'esperar, no va tenir èxit (per part dels autors). Ara hi ha força gent del nostre entorn que ha comprat algun d'aquests jocs, que és tota una gesta.

Com que registro totes les partides al meu perfil de la BGG, puc dir que en tot l'any he fet 413 partides a 117 jocs diferents. La Gemma i jo som propietaris de 55 jocs (30 més que l'any passat) i 8 expansions (5 més que l'any passat).

Els 10 jocs que més he jugat aquest 2011 han estat els següents:

La isla prohibida (24 partides)
La resistencia (21 partides)
Ghost Stories (20 partides)
Onirim (19 partides)
7 wonders (15 partides)
Black Stories 2 (15 partides)
Peloponnes (14 partides)
Pandemic (13 partides)
Agricola (12 partides)
Biblios (10 partides)

En realitat, moltes partides d'aquestes han estat en solitari: La isla prohibida (6), Ghost Stories (5), Onirim (19), Peloponnes (6), Pandemic (5) i Agricola (7).

El top10 segons la puntuació que dono als jocs, deixaria una llista així:

9,4: Dominion i expansions
9,0: Agricola
8,9: 7 wonders
8,7: Puerto Rico
8,7: Sid Meier's Civilization
8,6: Pandemic
8,6: Ghost Stories
8,5: Caylus
8,4: Smallworld Underground
8,4: Stone Age