dimecres, 20 de juliol del 2011

Black Stories 2 (ressenya)

Descripció

Posició al rànquing BGG: 2084
Nota mitja BGG: 6,57
Número de jugadors: 2-15 jugadors
Duració: 5-15 minuts
Idioma: castellà
Preu: 10-11€
Any: 2005


Black Stories 2 és un joc "party" de deducció on un dels jugadors explica el final d'una història i els altres, mitjançant preguntes, han d'intentar endevinar la història que hi ha darrere d'aquest final. No és un joc gaire semblant als que normalment parlem. De fet, es podria considerar que no hi ha mai guanyador.

El joc consta de 50 targetes cadascuna de les quals descriu una situació mitjançant un títol, una frase i un dibuix per un cantó. Aquesta banda de la carta serà llegida pel guardià del misteri als altres jugadors. Acostuma a ser una frase que anuncia una mort sense sentit aparent (com la de la imatge). Per l'altre cantó de la carta hi ha la història i un dibuix que donen explicació a l'enunciat. Els jugadors hauran d'anar fent preguntes al guardià un per un, les respostes de les quals només podran ser "sí" o "no". Tot i així, hi ha preguntes que generen dubte i que el guardià haurà de resoldre sense l'ajut de ningú. El joc acabarà quan el misteri s'hagi resolt per complet.

Com podeu observar, Black Stories 2 és la segona part de la saga de jocs Black Stories, que, a dia d'avui, té publicats en castellà fins a 5 jocs: Black Stories, Black Stories 2, Black Stories 3, Black Stories: Edición misterio i Black Stories: Crímenes reales.

Valoració

El Black Stories 2 és un joc curt i senzill. És apte per a una gran varietat de nombre de jugadors, tot i que és recomanable jugar-hi entre 3 i 6 persones, ja que amb més jugadors pot arribar a ser un descontrol, ja que costa pensar, escoltar i recordar les preguntes i respostes de tothom. Pel que fa a l'edat, recomanem no jugar-lo amb nens més petits d'11 o 12 anys, ja que algun dels continguts són violents (hi ha un munt de morts i assassinats) o, simplement, perquè poden no entendre alguna cosa per falta de cultura general.



La poca durada de cada partida i el poc espai que es necessita (gens, ja que es pot sostenir amb la mà) fa que sigui un joc que et puguis endur a qualsevol cantó i jugar-lo en qualsevol situació: al cotxe, menjant, als viatges...

Black Stories 2 és un joc per pensar una mica, que ja va bé. És divertit tant pel guardià del misteri com pels jugadors que pregunten. El guardià ha de saber en quin moment donar pistes (el més superficials possibles) i quan no donar-ne i tenir paciència. Els jugadors han d'evitar fer preguntes molt concretes per tal que el misteri no s'eternitzi, cosa que també ha de controlar el guardià.

A més, provoca sensacions de petits plaers: sovint, quan ja no se t'acut res més, t'il·lumines i caus en la pregunta correcta (o la tornes a espifiar). De fet, a vegades sembla que el misteri més senzill hagi d'enllestir-se ràpid i resulta ser tot el contrari.

Pot semblar que 50 misteris durin poc, però a nosaltres ens està durant força temps i no portem ni mitja baralla desvetllada. A més a més, cada misteri es pot reutilitzar en grups diferents, podent així jugar més d'una partida per misteri. Segurament, quan acabem els 50 misteris... arribaran 50 més!

El millor:

- Bona jugabilitat/preu.
- Fa pensar, imaginar i deduir.
- Apte per tot el públic (jugaire o no), excepte nens petits.
- Es pot jugar a qualsevol lloc.

El pitjor:

- No arriba a ser un joc... qui guanya?
- Pot arribar a ser un mal "party" si el guardià ho fa malament o si els jugadors no estan centrats.
- Algunes històries podrien ser més profundes del que són.

1 comentari:

Juegos de mesa en vena ha dit...

Éste juego no ha terminado de triunfar...