divendres, 31 de desembre del 2010

2010, any de jocs de taula

Tot va començar a l'abril d'aquest 2010 quan, tot escoltant "El secret" de Catalunya Ràdio (la presentadora del qual no suporto) van citar jocs de taula que no havia escoltat en ma vida. Llavors em vaig quedar amb un dels noms: Agricola. Setmanes després el vam comprar i provar. En vam comprar algun més i a l'agost els vam ensenyar als Luque i van agradar tant, que a hores d'ara tenen ells molts més jocs que nosaltres. També hem anat provant jocs amb amics i familiars (els nostres 7 nebots ja n'han rebut del tió) i sempre han funcionat. Per altra banda, també hem anat a alguna trobada de jocs de taula, que ens han servit per provar jocs i comprar-ne més (al Luque li ha servit per a guanyar un torneig de Dominion de 28 persones).

Com que registro totes les partides al meu perfil de la BGG, puc dir que en tot l'any (és a dir, en mig any) he fet 197 partides a 59 jocs diferents. La Gemma i jo som propietaris de 25 jocs i 3 expansions (serà necessari tenir al pis un armari només per això).

Els 10 jocs que més he jugat han estat els següents:

Dominion (amb les seves 4 expansions): 22 partides
Dixit: 12 partides
La resistencia: 11 partides
Agricola: 10 partides
Black Stories: 10 partides
Mr. Jack en Nueva York: 8 partides
Ciudadelas: 7 partides
Jaipur: 7 partides
Dobble: 6 partides
Memoir'44: 6 partides

Això no vol dir que siguin els jocs que més m'agradin (o ens agradin) sinó que alguns d'ells hi hem jugat molt pel simple fet que són curts (Black Stories, La resistencia, Dobble).

De fet, el top10 segons la puntuació que els hi dono jo als jocs que he provat és el següent:

9,4: Dominion i expansions
9,1: Agricola
8,7: Puerto Rico
8,7: 7 wonders
8,6: Small World
8,6: Un mundo sin fin
8,5: Memoir'44
8,5: Shogun
8,3: Caylus
8,3: Stone Age

Amb totes aquestes partides he pogut comprovar que la maga Gemma és morta per l'asesino, que el Luque té una capacitat innata per explicar els jocs, que el Sergi li dóna més voltes als jocs que un ventilador i que la Montse té el poder de dormir entre torn i torn i seguir jugant com si no passés res (Manel, no t'enfadis, perquè també he descobert que agafes les peces dels jocs i les apiles (o les fas rodar amb la mà), però això ja ho sabíem abans!).

En total, es deuen haver animat a jugar més de 20 persones a provar, almenys un cop, algun dels jocs "d'aquests raros". I, fins i tot, veig que en comencen a comprar.

El 2011 segur que jugarem més, que comprarem algun joc (cada cop en surten més i més!), que riurem amb ells i que ens faran pensar. Alea jacta est!

7 comentaris:

Elessar ha dit...

Per mi tot va començar una tarda de juny, tot just agafar les desitjades i necessàries vacances. Vaig acostar-me a casa del Luke a passar la tarda i vas portar tot de jocs, com tu dius, "raros i que ningú coneixia". Vam jugar al Aventureros al Tren, un joc al qual, paradoxalment, no he tornat a jugar des d'aquella primera tarda.

La resta és història: com tu dius, els germans Luque han sortit a una mitja d'uns 3 ó 4 jocs comprats a la setmana, sobretot a partir de setembre... El Luke va marcar un punt d'inflexió amb el Dominion, en la meva opinió un joc que està un pas per damunt de tots els altres.

M'heu descobert jocs molt frikis i a la vegada divertits que ens han proporcionat grans moments de partir-nos la caixa: Dobble, Grafitti, Dixit... Tampoc cal oblidar alguns Epic Fails del Luke comprant jocs que només li agraden a ell (no cal dir noms, XD).

Esperem que en el 2011 podem continuar amb el vici en la mesura que el temps m'ho permeti (per cert, feliç 2011!).

P.D: en aquest post es mereixen una menció especial el Paco i l'Avelina per deixar-nos invair el seu espai durant tantes hores "para nuestro uso y disfrute", XD.

Laia ha dit...

Ei, deu n'hi do, quin 2010 més entretingut que heu tingut!!! El que em sorprèn més és que hagueu comptat totes i cadascuna de les partides que heu fet :)


que tingueu un 2011 igual de divertit i ple de jocs!

Luke ha dit...

L'Arkham Horror no m'agrada ni a mi XD

Luke ha dit...

Jo recordo que fa un parell d'anys em va picar la curiositat el Carcassone, que es va estar agafant pols durant força temps i ara sembla que torna a veure taula, però està clar que ens vam picar amb l'Agricola. I bueno respecte l'Arkham Horror, serà dolent, però la d'hores de "risas" que ens hem pegat fent acudits dolents d'ell no té preu XD.

PD: Aquest any poca cosa em compraré jo crec, alguna expansió del Dominion, algo del Memoir i potser el Ghost Stories i el de la Galaxia la Conquista si és que arriba a sortir mai :S

Anònim ha dit...

El torneig de Dominion de 28 persones, era el de les juguem de Vilafranca? Jo també hi era, però no vaig guanyar, és clar.

Va ser on vaig descobrir les qualitats d'aquest joc.

Jansy ha dit...

Elessar, tens raó; m'afegeixo a l'agrïment al Paco i a l'Avelina.

Laia, les llistes i les estadístiques són una mania meva... Tot el que em puc apuntar, ho apunto!

Luke, el Carcassonne es moria de fàstig, però el que no sabíem és que formava part de tota una pila de jocs desconeguts per tothom!

Docaaoca, sí, el torneig de Dominion era el de Vilafranca! Tant jo com el Luke hi vam participar, segur que vam coincidir! D'on ets tu?

Anònim ha dit...

Jo sóc de Manresa. I del Club del Joc, passa que com que a les sessions "públiques" determinats jocs no els podrem treure mai, hem de buscar altres experiències cap al sud.

La veritat és que fins les Juguem Dominion no m'havia apassionat, però després del torneig sóc un fan.