divendres, 12 de març del 2010

Psicoconseqüències energètiques de la nevada

Un parell de blocs, una mirada al Facebook i les orelles ben parades al metro m'han fet pensar algunes coses. O bé, m'agradaria que, en general, s'hi pensés més en aquestes coses.

La Matgala ho ha viscut. Per sort, jo no m'hi he trobat. Però puc posar-me a la pell de tots aquells que es van trobar en problemes (o que encara s'hi troben). De fet, no cal anar gaire lluny: durant les ventades del gener de 2009 em vaig quedar sense electricitat durant 25 hores. Aquest cop ha estat més greu. Dies i dies d'aïllament per la neu, per la falta d'electricitat, de telèfon i d'aigua. La qüestió és que no podem acabar de donar les culpes a algú i això frustra.

Com sempre, jo començo a pensar en com millorar el món. I el primer que penso en aquests casos és l'energia renovable. Òbviament, no em refereixo a que la generació d'electricitat sigui d'origen renovable; això no hagués solucionat res (els cables haguessin patit igual). Fa anys que he deixat de fer servir piles elèctriques pels aparells. Bé, no n'he deixat d'utilitzar, sinó que ara només faig servir piles recarregables. La veritat és que m'esgarrifo quan veig que algú compra paquets de 16 piles, tenint aquest enginy tan ecològic i econòmic (i després es queixen que no els hi arriba per finals de mes). Només fa falta comprar un carregador de piles (uns 10€) i piles recarregables (sí, són més cares, però al segon ús ja estas estalviant). Què coi costa?

Bé, el problema continua sense solucionar-se. Les piles recarregables no tenen la solució a tots aquests problemes. O si? Només cal fer una recerca (o un treball de recerca, com jo) pel google i veure que hi ha aparells tan fantàstics com aquest o aquest altre. Per menys de 15€ podem tenir un carregador de piles solar. Només cal tenir-lo al balcó, finestra o pati fins que les piles s'hagin carregat; podem tenir piles carregades infinitament. Jo encara no ho tinc, però serà una de les meves futures adquisicions. I només cal buscar una mica per la botiga Elektron de Barcelona, per veure que hi podem trobar molts objectes solars originals.

I bé, quan ens plantejarem coses més serioses com comprar cotxes elèctrics o híbrids? O utilitzar l'energia solar, geotèrmica o eòlica? Mentrestant, grups de polítics decideixen a quin lloc col·locar un magatzem nuclear. D'altres impedeixen que apareguin nous vehicles ecològics. I si els qui "manen" pensen equivocadament, fan equivocar a tothom.

Per cert, pel que sembla, hi ha certs conductors que haurien de revisar alguns temes teòrics de l'autoescola. Això es veia des de casa meva:


2 comentaris:

Carol ha dit...

I aquest riure que se sent de fons?????

JA ET VAL!!! xDDDDDDDDDDDDD Jajajajajaja M'ha fet molta gràcia sentir-lo... Una mica cruel, perquè em sap greu per la furgoneta...

PERÒ JO EM SENTO MOLT ORGULLOSA!! Perquè amb dos mesos de carnet vaig patir la nevada i me'n vaig sortir molt bé!! :) Em va relliscar i em van fallar els frenos, però vaig aconseguir sortir-me'n!!

Em continuo partint la caixa amb el riure amagat de fons... xDDDDDDDDD

Jansy ha dit...

Jajajaja

Aquest riure se'm va escapar, però és que aquesta furgoneta ja feia estona que estava fent tonteries! De fet, va acabar girant, però va xocar amb l'altra furgoneta que es veu, i quan va girar del tot, va i agafa un carrer en pujada (òbviament no va poder continuar). S'ha de ser tanoca.

I, de veritat, té mèrit la teva conducció!