dimecres, 20 de gener del 2010

La reina Victoria

Fa uns dies vaig veure la pel·lícula "La reina Victoria", d'aquest 2009. Tracta sobre els primers anys de la Reina Victòria I del Regne Unit, que va viure del 1819 al 1901, l'era victoriana. La pel·lícula en sí no és gaire interessant però vaig trobar curiós unes dades que donen just abans dels crèdits, d'aquelles que apareixen a les pel·lícules històriques i que t'expliquen el futur dels personatges per escrit.

Doncs bé, en aquestes línies s'hi explicava la descendència que va tenir. En primer lloc, una dada sorprenent: va tenir 9 fills. Però el millor és que aquests nou fills fan parit la monarquia europea. M'explico. La reina Victoria és la rebesàvia de:

- La reina Isabel II del Regne Unit
- La reina Margarida II de Dinamarca
- El rei Carles XVI Gustau de Suècia
- El rei Harald V de Noruega.
- El rei Joan Carles I d'Espanya
- La reina consort d'Espanya Sofia de Grècia

Es diu així: cosins tercers. El rei i la reina d'Espanya són matrimoni i cosins tercers. A mi em va sorprendre. Sabia que entre cases reials hi havia molts lligams i que els hi han portat alguns problemes, com ara l'hemofília, però no que fossin tant "evidents". Però déu n'hi do amb la reina Victoria, de ser reina (pels pèls) va passar a tenir una descendència de 5 cases reials.

4 comentaris:

Farbalà ha dit...

Així surten de bé, les cases reials...

Luke ha dit...

Si tots lelos, però vivint del cuento sense fotre un pal a l'aigua...

Carol ha dit...

Wala està interessant...

Està bé, saber-ho. Semrep ho havia sentit, i era de sentit comú, però veure els lligams tan evidents, com tu dius, amb noms i cognoms, encara em fa més gràcia.

Pobra infanta Helena...

Jobove - Reus ha dit...

dono una ullada al teu blog

salutacions des de Reus