dimarts, 15 de desembre de 2009

Globus d'or 2010

A les dues del migdia s'ha conegut la llista de nominats.

Els Globus d'or són uns premis considerats l'avantsala dels Oscar. Els votants dels Globus d'or són periodistes dels Estats Units que treballen per a premsa estrangera, així que són els premis amb gustos més europeus, i sovint coincideixen amb els Oscar. La gran diferència entre els Oscar i els Globus d'or és que, en aquests últims, hi entren tant categories cinematogràfiques com sèries televisives. Una altra diferència és que als Globus es divideixen les grans categories entre pel·lícules de comèdia/musical i drama.

Ja portem una setmana de premis poc transcendentals, fins que han arribat els Globus d'or que sempre apunten millor cap a on van els Oscar. D'aquí justament un mes, el 17 de gener, s'otorguen els Globus d'or.

Aquí estan les nominacions de millor pel·lícula, en les seves dues categories:

Millor pel·lícula dramàtica

Avatar
Malditos bastardos
Precious
The hurt locker
Up in the air

Millor pel·lícula de comèdia o musical

(500) días juntos
Julie y Julia
Nine
No es tan fácil
Resacón en las Vegas

De les nominacions, s'hi poden destacar les 6 nominacions de "Up in the air", les 5 nominacions de "Nine" i les 4 de "Malditos bastardos" i "Avatar". També cal dir que la Meryl Streep, el Matt Damon i la Sandra Bullock han aconseguit dues nominacions cadascun.

Per altra banda, les sèries. Les sèries dels Globus d'or acostumen a ser aquelles que ens enganxen més; només cal veure les últimes guanyadores: Anatomía de grey (2006), Perdidos (2005), Nip/Tuck (2004), 24 (2003), A dos metros bajo tierra (2001) i algunes nominades com Prison Break (2005) o Herois (2006). Aquí tenim les d'enguany:

Millor sèrie dramàtica

Big Love
Dexter
House
Mad men
True blood

Millor sèrie de comèdia o musical

Entourage: Juego de Hollywood
Glee
Modern family
Rockefeller Plaza
The Office

Per veure totes les nominacions de totes les categories, cliqueu aquí.

2 comentaris:

Elessar ha dit...

Si jo pogués votar, li donaria a Christoph Waltz el globus d'or a millor actor secundari, principal, dramàtic, de comèdia, millor director, millor guió, muntatge, efectes especials i fins i tot millor peli d'animació, XD.

Quin personatge, el Coronel Landa de Inglorious Basterds! Si hi ha justícia al món del cinema, aquest home ha de rebre algun premi. I Daniel Day-Lewis cap, que ja en té molts, XD.

Salutacions!

Jansy ha dit...

Lo teu és fanatisme, eh!

Sí, segurament serà Christoph Waltz qui s'endugui tan el Globus d'or com l'Oscar a millor secundari. Té pocs rivals.