dissabte, 25 de juliol de 2009

Ciclisme i música

És l'esport oficial de la migdiada. A mi m'encanta, però la veritat és que algun cop he caigut anestesiat. Si fem zàping les tardes de juliol ens trobarem el Tour de França, si en fem al setembre ens trobarem la Vuelta a Espanya, molt menys mediàtica.

Però la Vuelta té un ingredient afegit. Tothom n'ha sentit a parlar algun cop però poca gent n'és conscient del tot. La Vuelta a Espanya té sintonia, una cançó que any rere any canvia, d'un cantant o grup desconegut que, sorpresa!, comença a tenir èxit a partir del moment que comença a sonar dia rere dia durant les 3 setmanes de Vuelta a Espanya. La taxa d'èxit és molt gran (després en posaré uns exemples), però sembla com si la Vuelta marqués una moda musical... El que em sorprèn és que s'aconsegueixi això tenint en compte que és un esport poc popular i de "siesta".

La qüestió és que la organització de la Vuelta fa un concurs de cançons per escollir quina serà la cançó de cada any. No sé qui ho farà, però la veritat és que encerten bastant, tant per l'adeqüitat amb el ciclisme com pel ressò que se'n fa a nivell estatal. Totes aquestes cançons i artistes es van donar a conèixer mitjançant la Vuelta, segur que us sorprèn algun nom...:

1998 Vengaboys - Up & Down
1999 Hevia - El garrotín
2000 OBK - El cielo no entiende (bé, ja eren coneguts d'abans)
2001 Pastora Soler - Corazón congelado
2002 Patricia Manterola - Que el ritmo no pare
2004 Melendi - Con la luna llena
2006 Nena Daconte - En que estrella estará

Els dos últims anys han fallat bastant amb unes tals "Hanna" i "Beatriz Luengo". Aquest 2009, tot i que encara no som a setembre, la cançó de la Vuelta serà aquesta:

Zahara - Merezco


A més a més, cal dir que els anuncis de la Vuelta (amb cançó inclosa) acostumen a ser força espectaculars i aquest any l'han gravat a Cadaqués... El penjaré quan aparegui.

4 comentaris:

matgala ha dit...

Potser és l'efecte aquell que fa que quan has sentit una cançó 50 vegades, et comenci a agradar. Ja saps, encara que estiguis mig adormit, sents la cançó, i al final, t'acaba agradant.

I, com que agrada a la gent que es mira la Vuelta, comença a agradar i a posar-la per la radio. I, com que es posa sovint per la radio, també agrada més i...

Perquè... què passa amb les cançons dels anuncis? Algú se les escolta? Però acaben tenint el mateix èxit...

Luke ha dit...

I si surt a radio Flaixback doncs encara més la sentiràs XD bàsicament perquè anar i tornar de Barcelona equival a escoltar la mateixa cançó uns 4 o 5 cops en un lapse de temps menor a una hora XD, però bueno no està malament la cançó la veritat no és del meu estil, però no sona malament.

Jansy ha dit...

matgala, és cert que quan sents cançons pels mitjans de comunicació les sents tant si vols com si no vols, i suposo que deu ser la clau de l'èxit.

Luke, si, tens raó, però és curiós que la taxa d'èxit de les cançons de la Vuelta sigui tan gran. El jurat deu ser molt visionari...

Anònim ha dit...

Los tonos de timbre o personas telefónicas actualizan rápidamente la música más reciente solo en sus teléfonos. Tonosdellamadagratis donde compartes música gratis

Instalar tonos de llamada o presente
Descargar Tonos Échame La Culpa
Descargar Tonos X Nicky Jam
Descargar Tonos Shape of you
Descargar Tonos Despacito
Descargar Tonos perfect
Descargar Tonos Havana

Además, los usuarios pueden descargar tonos de llamada de iPhone gratis que harán que su teléfono sea más interesante