dijous, 31 de gener del 2008

Quan és Setmana Santa???

Avui m'he llevat i em pregunto: en què cau Setmana Santa, enguany? I és que, ostres!, no hi ha manera d'assabentar-se'n. Només ho pots fer mirant els festius d'un calendari o per algun comentari a la televisió. Bé, així que m'he dit: busca-ho i així no t'ho preguntaràs més.

Doncs bé, el diumenge de Pasqua és el primer diumenge després de la primera lluna plena de primavera. La primavera comença el 20 o el 21 de març. Per saber quan hi ha lluna plena, podem consultar aquest calendari lunar.

Per exemple, aquest 2008 la primera lluna plena de primavera és justament el divendres 21 de març. Per tant, el primer diumenge de Pasqua és el 23 de març. Una Setmana Santa molt matinera!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

si que és matinera si!! Jo també m'ho preguntava sempre quan seria setmana santa. De tota manera és força complexe...

Bé, ara soles ens queda esperar i disfrutar-la :P

Carol ha dit...

Ostres, aquesta costum de mirar els calendaris l'hauré d'anar agafant jo també... Aquest any m'he perdut carnaval per emparrar-me... De sobte, surto al carrer i em trobo la gent disfressada... I jo: "Ostres! És carnaval!!!" I jo sense haver pensat res! Així que em vaig perdre la festa perquè no en tenia ni idea que era tan d'hora... Pensava q era a mitjan de febrer...

Per cert, he trobat el teu bloc! ;) Jejeje un plaer contactar amb tu! (PD: Estic d'exàmens, i el cinema haurà d'esperar... :( Em sap greu! Si hi ha cap promoció d'aquestes del cinema només cal que avisis, i si hi anem ja t'ho dic! ;D)