divendres, 30 de desembre del 2011

2011, en jocs de taula

Estava repassant el post que vaig fer l'any passat resumint l'any que vam tenir en quant als jocs de taula.

És sorprenent veure com canvien les coses i d'altres segueixen igual. En aquell post, el Luque hi va deixar un comentari que tots sabíem que no es compliria: "Aquest any poca cosa em compraré jo crec, alguna expansió del Dominion, algo del Memoir i potser el Ghost Stories i el de la Galaxia la Conquista si és que arriba a sortir mai". Efectivament, això no ha canviat... i el Luque s'ha comprat un fotimer de jocs.

Coses que han canviat? Doncs que la Gemma i jo vivim junts i per fi puc tenir els jocs ordenats en un armari! Hem deixat passar una mica la febre Dominion, tot i que continua sent un bon joc i m'encanta i hem provat una mica de tot. El Luque i jo vam obrir un bloc, que, com era d'esperar, no va tenir èxit (per part dels autors). Ara hi ha força gent del nostre entorn que ha comprat algun d'aquests jocs, que és tota una gesta.

Com que registro totes les partides al meu perfil de la BGG, puc dir que en tot l'any he fet 413 partides a 117 jocs diferents. La Gemma i jo som propietaris de 55 jocs (30 més que l'any passat) i 8 expansions (5 més que l'any passat).

Els 10 jocs que més he jugat aquest 2011 han estat els següents:

La isla prohibida (24 partides)
La resistencia (21 partides)
Ghost Stories (20 partides)
Onirim (19 partides)
7 wonders (15 partides)
Black Stories 2 (15 partides)
Peloponnes (14 partides)
Pandemic (13 partides)
Agricola (12 partides)
Biblios (10 partides)

En realitat, moltes partides d'aquestes han estat en solitari: La isla prohibida (6), Ghost Stories (5), Onirim (19), Peloponnes (6), Pandemic (5) i Agricola (7).

El top10 segons la puntuació que dono als jocs, deixaria una llista així:

9,4: Dominion i expansions
9,0: Agricola
8,9: 7 wonders
8,7: Puerto Rico
8,7: Sid Meier's Civilization
8,6: Pandemic
8,6: Ghost Stories
8,5: Caylus
8,4: Smallworld Underground
8,4: Stone Age

Globus d'or 2011

Fa uns dies es van conèixer els nominats als Globus d'Or i, com sempre, ho exposo al bloc.

Els Globus d'or són uns premis considerats l'avantsala dels Oscar. Els votants dels Globus d'or són periodistes dels Estats Units que treballen per a premsa estrangera, així que són els premis amb gustos més europeus, i sovint coincideixen amb els Oscar. La gran diferència entre els Oscar i els Globus d'or és que, en aquests últims, hi entren tant categories cinematogràfiques com sèries televisives. Una altra diferència és que als Globus es divideixen les grans categories entre pel·lícules de comèdia/musical i drama.

El 15 de gener, s'otorguen els Globus d'or.

Aquí estan les nominacions de millor pel·lícula, en les seves dues categories:

Millor pel·lícula dramàtica

Los descendientes
Criadas y señoras
La invención de Hugo
Los idus de marzo
Moneyball: Rompiendo las reglas
War horse

Millor pel·lícula de comèdia o musical

50/50
The artist
La boda de mi mejor amiga
Midnight in Paris
My Week with Marilyn

De les nominacions, s'hi poden destacar les 6 nominacions de "The artist" i les 5 nominacions de "Criadas y señoras" i de "Los descendientes".

Per altra banda, les sèries. Les sèries dels Globus d'or acostumen a ser aquelles que ens enganxen més; només cal veure les últimes guanyadores: Anatomía de grey (2006), Perdidos (2005), Nip/Tuck (2004), 24 (2003), A dos metros bajo tierra (2001) i algunes nominades com Prison Break (2005) o Herois (2006). Aquí tenim les d'enguany:

Millor sèrie dramàtica

American Horror Story
Boardwalk Empire
Boss
Juego de Tronos
Homeland

Millor sèrie de comèdia o musical

Iluminada
Episodes
Glee
Modern family
New girl

Per veure totes les nominacions de totes les categories, cliqueu aquí.

divendres, 14 d’octubre del 2011

El camí de "Pa negre" (el de veritat)

Començo dient que encara la tinc pendent i que no puc dir res d'ella ni opinar-ne.

El dia 14 de setembre, es van conèixer les 3 pel·lícules que optaven per a representar Espanya a la categoria de "Millor pel·lícula de parla no anglesa". Van ser "La piel que habito", "Pa negre" i "La voz dormida".

El passat dia 28 de setembre, es va conèixer quina de les 3 pel·lícules representaria a Espanya. Va ser "Pa negre" i haig de dir que, tot i no veure-la, és una pel·lícula del gust de l'acadèmia americana, més que no pas "La piel que habito", que l'únic favorable que té és que és de l'Almodóvar.

En aquest punt vaig sentir de tot per diferents mitjans de comunicació, fins i tot, que "Pa negre" havia aconseguit la nominació, cosa totalment falsa. Una altra mentida que corre per Facebook: la cinta de "Pa negre" que s'envia a l'acadèmia americana no pot estar doblada al castellà, sinó que TOTES s'envien en la llengua original subtitulada en anglès.

Avui s'ha conegut la llista oficial de les pel·lícules que optaran a les nominacions d'aquesta categoria. Són un total de 63 pel·lícules (més o menys com cada any). "Pa negre", ara per ara, només és una entre aquestes 63.

Ara, uns membres específics de l'Acadèmia miraran les cintes. Aquests membres faran un tall que reduirà la xifra de cintes de 63 a 9 pel·lícules, que es faran públiques una setmana abans de les nominacions.

Les nominacions seran el 24 de gener, on "Millor pel·lícula de parla no anglesa" tindrà 5 pel·lícules nominades; i la ceremònia d'entrega de premis serà el 26 de febrer.

A continuació afegeixo la llista oficial de les 63 pel·lícules (com es pot veure, totes les pel·lícules tenen el nom traduït, que serà el nom amb el qual es coneixeran mundialment a partir d'ara... també "Pa negre": "Black Bread"):

Albania, "Amnesty"
Argentina, "Aballay"
Austria, "Breathing"
Belgium, "Bullhead"
Bosnia and Herzegovina,"Belvedere"
Brazil, "Elite Squad: The Enemy Within"
Bulgaria, "Tilt"
Canada, "Monsieur Lazhar"
Chile, "Violeta Went to Heaven"
China, "The Flowers of War"
Colombia, "The Colors of the Mountain"
Croatia, "72 Days"
Cuba, "Havanastation"
Czech Republic,"Alois Nebel"
Denmark, "Superclásico"
Dominican Republic,"Love Child"
Egypt, "Lust"
Estonia, "Letters to Angel"
Finland, "Le Havre"
France, "Declaration of War"
Georgia, "Chantrapas"
Germany, "Pina"
Greece, "Attenberg"
Hong Kong,"A Simple Life"
Hungary, "The Turin Horse"
Iceland, "Volcano"
India, "Abu, Son of Adam"
Indonesia, "Under the Protection of Ka'Bah"
Iran, "A Separation"
Ireland, "As If I Am Not There"
Israel, "Footnote"
Italy, "Terraferma"
Japan, "Postcard"
Kazakhstan, "Returning to the ‘A’"
Lebanon, "Where Do We Go Now?"
Lithuania, "Back to Your Arms"
Macedonia, "Punk Is Not Dead"
Mexico, "Miss Bala"
Morocco, "Omar Killed Me"
Netherlands, "Sonny Boy"
New Zealand,"The Orator"
Norway, "Happy, Happy"
Peru, "October"
Philippines, "The Woman in the Septic Tank"
Poland, "In Darkness"
Portugal, "José and Pilar"
Romania, "Morgen"
Russia, "Burnt by the Sun 2: The Citadel"
Serbia, "Montevideo: Taste of a Dream"
Singapore, "Tatsumi"
Slovak Republic,"Gypsy"
South Africa,"Beauty"
South Korea,"The Front Line"
Spain, "Black Bread"
Sweden, "Beyond"
Switzerland, "Summer Games"
Taiwan, "Warriors of the Rainbow: Seediq Bale"
Thailand, "Kon Khon"
Turkey, "Once upon a Time in Anatolia"
United Kingdom,"Patagonia"
Uruguay, "The Silent House"
Venezuela, "Rumble of the Stones"
Vietnam, "The Prince and the Pagoda Boy"

diumenge, 4 de setembre del 2011

La Gimcana 2011

Aquí algunes imatges de la Gimcana d'enguany, per SantAndreuTV:

dimecres, 20 de juliol del 2011

Black Stories 2 (ressenya)

Descripció

Posició al rànquing BGG: 2084
Nota mitja BGG: 6,57
Número de jugadors: 2-15 jugadors
Duració: 5-15 minuts
Idioma: castellà
Preu: 10-11€
Any: 2005


Black Stories 2 és un joc "party" de deducció on un dels jugadors explica el final d'una història i els altres, mitjançant preguntes, han d'intentar endevinar la història que hi ha darrere d'aquest final. No és un joc gaire semblant als que normalment parlem. De fet, es podria considerar que no hi ha mai guanyador.

El joc consta de 50 targetes cadascuna de les quals descriu una situació mitjançant un títol, una frase i un dibuix per un cantó. Aquesta banda de la carta serà llegida pel guardià del misteri als altres jugadors. Acostuma a ser una frase que anuncia una mort sense sentit aparent (com la de la imatge). Per l'altre cantó de la carta hi ha la història i un dibuix que donen explicació a l'enunciat. Els jugadors hauran d'anar fent preguntes al guardià un per un, les respostes de les quals només podran ser "sí" o "no". Tot i així, hi ha preguntes que generen dubte i que el guardià haurà de resoldre sense l'ajut de ningú. El joc acabarà quan el misteri s'hagi resolt per complet.

Com podeu observar, Black Stories 2 és la segona part de la saga de jocs Black Stories, que, a dia d'avui, té publicats en castellà fins a 5 jocs: Black Stories, Black Stories 2, Black Stories 3, Black Stories: Edición misterio i Black Stories: Crímenes reales.

Valoració

El Black Stories 2 és un joc curt i senzill. És apte per a una gran varietat de nombre de jugadors, tot i que és recomanable jugar-hi entre 3 i 6 persones, ja que amb més jugadors pot arribar a ser un descontrol, ja que costa pensar, escoltar i recordar les preguntes i respostes de tothom. Pel que fa a l'edat, recomanem no jugar-lo amb nens més petits d'11 o 12 anys, ja que algun dels continguts són violents (hi ha un munt de morts i assassinats) o, simplement, perquè poden no entendre alguna cosa per falta de cultura general.



La poca durada de cada partida i el poc espai que es necessita (gens, ja que es pot sostenir amb la mà) fa que sigui un joc que et puguis endur a qualsevol cantó i jugar-lo en qualsevol situació: al cotxe, menjant, als viatges...

Black Stories 2 és un joc per pensar una mica, que ja va bé. És divertit tant pel guardià del misteri com pels jugadors que pregunten. El guardià ha de saber en quin moment donar pistes (el més superficials possibles) i quan no donar-ne i tenir paciència. Els jugadors han d'evitar fer preguntes molt concretes per tal que el misteri no s'eternitzi, cosa que també ha de controlar el guardià.

A més, provoca sensacions de petits plaers: sovint, quan ja no se t'acut res més, t'il·lumines i caus en la pregunta correcta (o la tornes a espifiar). De fet, a vegades sembla que el misteri més senzill hagi d'enllestir-se ràpid i resulta ser tot el contrari.

Pot semblar que 50 misteris durin poc, però a nosaltres ens està durant força temps i no portem ni mitja baralla desvetllada. A més a més, cada misteri es pot reutilitzar en grups diferents, podent així jugar més d'una partida per misteri. Segurament, quan acabem els 50 misteris... arribaran 50 més!

El millor:

- Bona jugabilitat/preu.
- Fa pensar, imaginar i deduir.
- Apte per tot el públic (jugaire o no), excepte nens petits.
- Es pot jugar a qualsevol lloc.

El pitjor:

- No arriba a ser un joc... qui guanya?
- Pot arribar a ser un mal "party" si el guardià ho fa malament o si els jugadors no estan centrats.
- Algunes històries podrien ser més profundes del que són.

dilluns, 20 de juny del 2011

Dos punts de vista d'AcampadaBCN

Segons els organitzadors:


Segons Intereconomia (i molts d'altres):

divendres, 3 de juny del 2011

20.000 visites!

I quantes coses queden per dir!

diumenge, 29 de maig del 2011

divendres, 27 de maig del 2011

Imatges de l'acampadabcn (I)

Unes quantes captures de l'acampada d'indignats de Barcelona.















dimarts, 24 de maig del 2011

Preguntes electorals amb resposta

Amb aquest post intentaré respondre alguns dels dubtes que ens sorgeixen quan s'acosten unes eleccions. En particular, donaré resposta a 3 qüestions:

1. Quin és el nombre de regidors que té una població? De què depèn?
2. Quin és el sistema que s'utilitza per convertir vots en regidors?
3. Per a què serveix el vot en blanc? I el vot nul?

1. Quin és el nombre de regidors que té una població? De què depèn?

En primer lloc, el nombre de regidors sempre serà senar. Això és així per evitar empats.

El nombre de regidors depèn únicament dels residents que viuen a la població. Aleshores s'ha de seguir la següent relació:

De 0 a 250 residents -> 5 regidors
De 251 a 1.000 -> 7 regidors
De 1.001 a 2.000 -> 9 regidors
De 2.001 a 5.000 -> 11 regidors
De 5.001 a 10.000 -> 13 regidors
De 10.001 a 20.000 -> 17 regidors
De 20.001 a 50.000 -> 21 regidors
De 50.001 a 100.000 -> 25 regidors

A partir dels 100.000 residents, una ciutat té un regidor més per a cada 100.000 residents més (o fracció=, afegint-ne un més (si cal) per a que el total no sigui parell.

Així doncs, a Sant Andreu de la Barca tenim 21 regidors perquè som 26.682 residents. I a Barcelona tenen 41 regidors perquè són 1.619.337 residents.

2. Quin és el sistema que s'utilitza per convertir vots en regidors?

Sense tenir-ne idea i utilitzant la lògica simple, una persona podria pensar que el nombre de regidors és proporcional al nombre de vots, és a dir, que si en una població de 700 habitants es repartissin 7 regidors i hi haguessin dos partits (A i B) els quals l'A obtingués 500 vots i el B 200, ells obtindrien 5 i 2 regidors respectivament. Doncs no és així com es calcula (encara que pugui coincidir en ocasions).

El sistema utilitzat és la fórmula d'Hondt. El nombre de regidors es reparteix segons aquesta fórmula entre els partits que superin un percentatge de vots vàlids (en cas de municipals aquest percentatge és un 5%; en cas de generals o d'autonòmiques és un 3%).

Per utilitzar la fórmula manualment, cal fer una taula amb tots els partits en columna. Cal eliminar els partits que no hagin arribat al percentatge mínim. Al seu costat hi farem una columna on hi dividirem el nombre de vots de cada partit entre 1. Al costat una nova columna amb el nombre de vots dividits entre 2. Al costat una altra columna amb el nombre de vots dividits entre 3. I anar fent fins que ho dividim per el nombre de regidors en joc. Un cop la taula estigui plena de xifres s'han de marcar les X xifres més grans que hi hagi a la taula, on X serà el nombre de regidors en joc. Cada xifra marcada correspon a un regidor per al partit de la fila on pertany la xifra.

A continuació podeu veure els resultats de Sant Andreu de la Barca, amb la taula de divisions completa per als 21 regidors. Fixeu-vos també que s'han eliminat 2 partits que no arribaven al 5% de vots útils. Cliqueu per a augmentar.


I ara, en vermell, les 21 xifres més grans de la taula, que corresponen a cada regidor.


Per cert, hi ha una web en català que serveix com a simulador electoral. És perfecte per a calcular tot això i fer proves! http://icon.cat/util/eleccions

3. Per a què serveix el vot en blanc? I el vot nul?

El vot nul no serveix per res. Només afecta a la participació.

El vot en blanc té més importància, però potser no tanta com creu la gent. Com he dit anteriorment, els partits necessiten un 5% dels vots útils (o un 3% segons el tipus d'eleccions) per a optar a tenir representació. El vot en blanc també es considera vot útil, així que com més vots en blanc, més difícil és superar el percentatge mínim. Per tant, votar en blanc representa pujar el llistó mínim. Que superar el percentatge sigui més difícil pot voler dir que un partit que podria optar a tenir un escó o regidor i quedi eliminat pel percentatge, automàticament aquell escó passarà a alguns dels partits que si tenen representació. A quin? Al més votat? No. L'escó anirà a parar a la següent xifra més alta que no s'hagi adjudicat mitjançant la fórmula d'Hondt explicada en el punt anterior.

Per exemple, si en les eleccions de Sant Andreu de la Barca, el vot en blanc fos prou alt per deixar fora el regidor de PXC, el regidor se l'hagués quedat ICV, ja que té la xifra més alta de les que no estan adjudicades.

Les interpretacions del vot en blanc o del vot nul són personals, però cal tenir clar ben bé quina implicació objectiva tenen per a poder valorar-los.

Espero que els 3 punts hagin quedat clars (si no, pregunteu a "comentaris"). A mi m'ha aclarit forces coses.

dissabte, 7 de maig del 2011

Eleccions municipals 2011

Aquest any hi ha 9 partits polítics que es presenten a les municipals de Sant Andreu de la Barca.

Cinc grups són els de sempre: ICV, PP, PSC, ERC i CIU. Els altres van variant. A les últimes eleccions hi va entrar un regidor de Ciutadans, que va deixar-ho a mitja legislatura per no estar d'acord amb no sé què del seu partit. Total, que aquest senyor va fundar un partit que es diu Democracia 3.0 i també es presenten. Jo tenia els meus dubtes en si es tornaria a presentar Ciutadans... I sí, es tornen a presentar. Per altra banda, es presenten també els de Plataforma per Catalunya (PXC) i un grup nou fundat per uns que es van separar de PXC però que "pensen" igual: Via Democràtica.

I de moment, què passa? Doncs el següent:

- Hi ha un colló de gent que està a les llistes que, o bé no sé qui són, o bé són de fora del municipi. És el cas del cap de llista de Via Democràtica i del del PP; cap dels dos és de Sant Andreu.

- Se m'està omplint la bústia de propaganda feixista i amb molt mal gust.

- El que m'ha arribat de moment són crítiques a l'actual ajuntament (el qual també jo critico), però poquíssimes propostes (i encara menys, propostes realistes).

diumenge, 24 d’abril del 2011

Ampliació de biblioteca: Sant Jordi 2011

El resultat dels llibres que ens hem regalat entre els dos:






Llàstima que l'oferta de llibres de butxaca en català sigui tan escassa.

dijous, 7 d’abril del 2011

Els Catarres

M'ha sorprès i he rigut sol. No us perdeu la lletra, que per qui la vulgui llegir la té sota el vídeo, tot i que recomano escoltar la cançó primer sense llegir (més sorpresa).


Jo que sóc més català
que les anxoves de l’Escala
o els galets de Nadal,
jo que tinc una erecció
quan pujo al Pedraforca
o faig trekking per Montserrat,
jo que voto Convergència
i que tinc somnis eròtics
amb en Jordi Pujol,
jo que sóc soci del Barça
i no trago ni en pintura
als Pericos de Sarrià,
jo que penso que en Serrat
sempre ha estat un traïdor,
al meu cotxe només sona Lluïs Llach,
jo que porto els Segadors
com a politò del mòbil,
la senyera al balcó.

Jo que sempre he defensat els productes de la terra,
ara m'he enamorat d'una "choni" de Castefa.

Ohhh Jenifer, em tunejaré el cotxe per tu,
ooohh Jenifer, anirem al Pont Aeri els dos junts,
i lluitarem pel nostre amor prohibit
uooohh Jenifer.

Jo que sóc més català,
que el pi de les tres branques
o la guita de la Patum,
jo que sóc un gran entès
de la cobla i la sardana
i el mundillu casteller,
jo que sempre m’he enganxat
als serials de TV3
i als matins d'en Cuní,
jo que sóc més radical
que el partit Mohamed Jordi
en campanya electoral,
jo que sento devoció
pel romesco i els calçots,
i el pa amb tomàquet sagrat,
jo vull veure en Joel Joan
actuant als Pastorets,
dirigit per en Benet i Jornet.

Jo que sempre he defensat els productes de la terra,
ara m'he enamorat d’una "choni" de Castefa.

Ohhh Jenifer, em tunejaré el cotxe per tu,
ooohh Jenifer, anirem al Pont Aeri els dos junts,
i lluitarem pel nostre amor prohibit
uooohh Jenifer.

Les ments estretes ens intenten parar els peus,
repetir la història de Julieta i Romeu,
que no veuen que el temps ens donarà la raó?,
l’amor és superior a tota por, a tot rencor,
i ens diuen que tenim el cor dividit,
entre l’amor i el país, la pàtria contra el desig.
Però jo no veig les parts, jo només veig el conjunt,
i no hi ha força humana que ens impedeixi estar junts.

Ohhh Jenifer, em tunejaré el cotxe per tu,
ooohh Jenifer, anirem al Pont Aeri els dos junts,
i lluitarem pel nostre amor prohibit
uooohh Jenifer.

Jenifer - Els Catarres

diumenge, 20 de març del 2011

Això sí que és un final de partit!

Atenció al comentarista, també! (no llegiu el text del vídeo, mireu-lo directament)

dijous, 10 de març del 2011

Les coses clares!

Dirigit a l'alcalde de Sant Andreu de la Barca del partit del PSC i escollit per majoria absoluta:


dilluns, 28 de febrer del 2011

Guanyadors Oscars 2011


Aquestes són les pel·lícules guanyadores oficials per a cada categoria:

Millor pel·lícula: El discurso del rey
Millor director: Tom Hooper, "El discurso del rey"
Millor actor: Colin Firth, "El discurso del rey"
Millor actriu: Natalie Portman, "Cisne negro"
Millor actor secundari: Christian Bale, "The fighter"
Millor actriu secundària: Melissa Leo, "The fighter"
Millor guió original: El discurso del rey
Millor guió adaptat: La red social
Millor pel·lícula llengua no anglesa: En un mundo mejor (Dinamarca)
Millor pel·lícula d'animació: Toy Story 3
Millor fotografia: Origen
Millor cançó original: “We belong together”, "Toy Story 3"
Millor banda sonora original: La red social
Millor muntatge o edició: La red social
Millor direcció artística: Alicia en el país de las maravillas
Millor vestuari: Alicia en el país de las maravillas
Millors efectes visuals: Origen
Millor maquillatge: El hombre lobo
Millor so: Origen
Millor edició de so: Origen
Millor documental: Inside job
Millor curtmetratge de ficció: God of love
Millor curtmetratge documental: Strangers no more
Millor curtmetratge animat: The lost thing

El discurso del rey: 4
Origen: 4
La red social: 3
Alicia en el país de las maravillas: 2
The fighter: 2
Toy Story 3: 2
Cisne negro: 1
El hombre lobo: 1
En un mundo mejor: 1
Inside job: 1

Ha estat un any difícil d'encertar, però encara me n'he sortit prou bé. He encertat 17 de 24 categories.

diumenge, 27 de febrer del 2011

La meva porra dels Oscar 2011

Millor pel·lícula: El discurso del rey
Millor director: David Fincher, "La red social"
Millor actor: Colin Firth, "El discurso del rey"
Millor actriu: Natalie Portman, "Cisne negro"
Millor actor secundari: Christian Bale, "The fighter"
Millor actriu secundària: Hailee Steinfeld, "Valor de ley"
Millor guió original: El discurso del rey
Millor guió adaptat: La red social
Millor pel·lícula de parla no anglesa: En un mundo mejor (Dinamarca)
Millor pel·lícula d’animació: Toy Story 3
Millor fotografia: Valor de ley
Millor cançó original: "We belong together", "Toy Story 3"
Millor banda sonora original: El discurso del rey
Millor muntatge o edició: La red social
Millor direcció artística: El discurso del rey
Millor disseny de vestuari: Alicia en el país de las maravillas
Millors efectes especials: Origen
Millor maquillatge: El hombre lobo
Millor so: Origen
Millor edició de so: Origen
Millor documental: Inside job
Millor curt de ficció: Wish 143
Millor curt animat: Strangers no more
Millor curt documental: Day & night

Nit d'Oscars!

Aquest és un cutrepost per dir que aquesta nit faré uns altres dos posts:

1. A les 12 de la nit penjaré la meva porra dels Oscars.

2. A partir de les 2:30 començarà la cerimònia dels Oscars i jo aniré actualitzant amb els guanyadors tan bon punt es coneguin fins al final de la gala (mínim les 5:35). Aquí es pot veure el "timeline" de la cerimònia.

divendres, 25 de febrer del 2011

Si fos acadèmic...

Si jo fos de l'AMPAS (no l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes, sinó Academy of Motion Picture Arts and Sciences), és a dir, si jo fos acadèmic i pugués votar als Oscars, ho faria de la següent manera:

Apunt: la categoria de "millor pel·lícula" té un mecanisme de vots preferencials, podent ordenar les 10 pel·lícules segons el criteri del votant.

Millor pel·lícula:
1. Origen
2. Valor de ley
3. El discurso del rey
4. Cisne negro

Millor director: Joel & Ethan Coen, "Valor de ley"
Millor actor: James Franco, "127 horas"
Millor actriu: Natalie Portman, “Cisne negro”
Millor actor secundari: Christian Bale, “The fighter”
Millor actriu secundària: Hailee Steinfeld, "Valor de ley"
Millor guió original: Origen
Millor guió adaptat: Valor de ley
Millor pel·lícula d’animació: Cómo entrenar a tu dragón
Millor fotografia: Origen
Millor cançó original: “I see the light”, Enredados
Millor banda sonora original: Cómo entrenar a tu dragón
Millor muntatge o edició: 127 horas
Millor direcció artística: Origen
Millor disseny de vestuari: Alicia en el país de las maravillas
Millors efectes especials: Origen
Millor maquillatge: Camino a la libertad
Millor so: Origen
Millor edició de so: Origen

Això quedaria amb:

Origen: 7
Valor de ley: 3
127 horas: 2
Cómo entrenar a tu dragón: 2
Cisne negro: 1
The fighter: 1
Enredados: 1
Alicia en el país de las maravillas: 1
Camino a la libertad: 1

De les categories de documental, curt de ficció, curt animat, curt documental i pel•lícula de parla no anglesa no hi he posat cap títol perquè no n'he vist quasi cap de les nominades.

dimecres, 23 de febrer del 2011

Bandes sonores Oscar 2011

Els compositors nominats a millor banda sonor original acostumen a repetir-se bastant, però amb raó. Aquestes són les 5 nominades a millor banda sonora original:

"Cómo entrenar a tu dragón" de John Powell

John Powell no ha estat nominat mai.


"Origen" de Hans Zimmer

Hans Zimmer té un Oscar per "El rey león" i 7 nominacions més per "Rain Man", "La mujer del predicador", "Mejor... imposible", "El príncipe de Egipto", "La delgada línea roja", "Gladiator" i "Sherlock Holmes".


"La red social" de Trent Reznor i Atticus Ross

Ni Reznor ni Ross tenen cap nominació.


"127 horas" de A. R. Rahman

Té un Oscar per la banda sonora de "Slumdog Millionaire".


"El discurso del rey" d'Alexandre Desplat

Desplat ha estat nominat en 3 ocasions per "The Queen", "El curioso caso de Benjamin Button" i "Fantástico Sr. Fox".


dimarts, 22 de febrer del 2011

LegOscars 2011

Winter's Bone




La red social




Toy Story 3



El discurso del rey




Origen





The fighter




127 horas



Hi ha una imatge de 127 horas que és una filtració (spoiler) de les grans, però que qui la vulgui veure ho pot fer clicant aquí.


Los chicos están bien





Valor de ley




Cisne negro